default-logo

Adevărul,  tristețea și…orbirea

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

  1. „DACĂ NU VEZI PE DUMNEZEU, NU ÎNSEAMNĂ CĂ NU EXISTĂ. POATE ÎNSEAMNĂ CĂ TU EŞTI ORB. ORBIREA NU E O CALITATE. ESTE DOAR ABSENŢA LUMINII. ÎN MĂSURA ÎN CARE NE ÎNDEPĂRTĂM DE DUMNEZEU, ADEVĂRUL SE ÎNDEPĂRTEAZĂ DE NOI. ÎNVĂŢÂND SĂ UIŢI CE ESTE RĂU, VEI SUFERI MAI PUŢIN. ÎNVĂŢÂND SĂ UIŢI, VEI ÎNAINTA MAI REPEDE SPRE DUMNEZEU, FIINDCĂ NU VEI MAI FI ÎMPOVĂRAT CU ALTE LUCRURI TRECUTE”.

 

  1. „CREDINCIOSUL TREBUIE SĂ LUPTE PÂNĂ LA SÂNGE ÎMPOTRIVA TRISTEŢII, PENTRU CĂ EA NE PARALIZEAZĂ VIAŢA ŞI PUTEREA ÎN HRISTOS. IISUS HRISTOS, DOMNUL NOSTRU ESTE DOMNUL BUCURIEI ŞI NU AL TRISTEŢII”.

 

    3. „DUMNEZEU ESTE SINGURUL CARE POATE CUPRINDE ADEVĂRUL, PENTRU CĂ EL ESTE AUTORUL LUI”.

Richard Wurmbrand (1909-2001), scriitor şi predicator creştin luteran, dintr-o familie de evrei. În perioada adolescenţei a fost atras de comunism, urmând cursurile unei şcoli politice la Moscova între 1927-1929, după care a abandonat orientarea comunistă îndreptându-se spre creştinism, pentru ca mai târziu să petreacă 14 ani în închisorile comuniste pentru activităţile sale creştine care au atras adversitatea autorităţilor vremii. Atât în închisoare, cât şi după eliberare a luptat pentru drepturile creştinilor persecutaţi din întreaga lume. În anul 1945, în cadrul congresului cultelor de la Palatul Parlamentului, prezidat de prim-ministru Petru Groza, el a fost o voce singulară împotriva îngenuncherii cultelor, spălând astfel,  „ruşinea de pe faţa lui Hristos„, cu preţul vieţii lui. A fost torturat bestial în puşcăriile de Rahova, Jilava, Târgu Ogna, stând trei ani la izolare într-o celulă, singur. Aici cunoaşte pe Steinhardt, Ion Ioanid, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu,  care l-a salvat de la moarte dându-i mâncarea şi penicilina care-i aparţinea. Acest aspect, a uitat însă, să-l spună când a ajuns în Parlamentul american, unde şi-a povestit istoria vieţii arătându-și rănile ororilor comuniste, sau, după Revoluţia din 1989, când a depus o coroană de flori la mormintele torţionarilor, dar, nu s-a dus şi până la salvatorul său „SFÂNTUL ÎNCHISORILOR -VALERIU GAFENCU”.

Autor de aforisme: 

 „RARI SUNT ATEII CARE RĂMÂN NECREDINCIOŞI PE PATUL DE MOARTE”. 

„INTERIORUL NOSTRU ESTE HRISTOS, CEL PE CARE HINDUŞII ÎL NUMESC COMOARA FLORII DE LOTUS. BĂTĂLIA TREBUIE CÂŞTIGATĂ ÎN INTEROR”.

„NU ESTE IMPORTANT CE PĂRERE AI TU DESPRE HRISTOS, CI CARE ESTE PĂREREA LUI DESPRE TINE”.

P.S. MIHAI KOGĂLNICEANU: Ministru de interne, externe și plenipotențiar, patriot desăvârșit: „O VOI GUVERNANȚILOR care prin naștere, prin avuții, prin inteligență sunteți în capul nației, fiți demni de misia (misiunea) ce vă este încredințată. Duceți la bun sfârșit marea noastră întreprindere de dezvoltare și ridicare a țării. Să vă țineți de popor și obiceiurile strămoșești, atât cât nu suntem împotriva dreptei cugetări. Să trăiți și să muriți români, aducându-vă aminte de marea îndatorire și frumoasa făgăduință ce pe patul de moarte ne-a lăsat Ștefan cel Mare: „Dacă dușmanii țării v-or prescrie (pretinde, obliga) condiții rușinoase, atunci mai bine muriți prin sabia lui decât să fiți privitori împilării și ticăloșiei țării noastre”.

Părintele IlieDespre autor

Lasă un răspuns

*