default-logo

Celebrul autor al „Urzelii tronurilor”, George R.R. Martin, oferă jurnaliștilor șansa de a deveni mai creativi

Fost absolvent al Universității Northwestern, faimosul George R.R. Martin, autorul poveștii care stă la baza seriei de succes mondial „Urzeala tronurilor”, a investit cinci milioane de dolari pentru a înființa un atelier de scriere creativă în cadrul Medill School of Journalism, Media, Integrated Marketing Communications, de la Northwestern.
Atelierul intensiv de scriere de vară „George R.R. Martin” va oferi instruire profesioniștilor în jurnalism care doresc să lanseze cariere în scrierea creativă. Lansat în 2024, atelierul va înscrie șase până la opt autori în fiecare vară și va oferi scriitorilor de ficțiune, scenariștilor și dramaturgilor în devenire timpul, spațiul și îndrumarea pentru a-și dezvolta proiectele.
Două milioane de dolari din această sumă vor fi direcționați spre Catedra „George R.R. Martin” în Storytelling. Profesorul care o va conduce va preda cursuri într-o gamă largă de genuri, de la nonficțiune narativă la scriere creativă, atât studenților, cât și absolvenților.
Medill îi ajută pe studenții din programele sale de jurnalism și comunicații de marketing integrate să învețe cum să spună povești convingătoare, indiferent dacă se bazează pe rapoarte sau pe date. Potrivit northwestern.edu, investiția lui Martin va întări predarea de la Medill în narațiune și povestire și va face, în același timp, din această școală o destinație pentru scriitorii care doresc să-și lanseze cariera în ficțiune și scris pentru ecran și scenă. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*