◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ – DANEMARCA 2020

Debut cu stângul la ”Europenele” de handbal feminin. Înfrângere cu Germania, după ce tricolorele își reveniseră frumos în repriza secundă 

Din păcate,  handbalistele României au fost învinse de Germania cu 22-19, în meciul de debut de la Euro 2020, din cadrul Grupei D de la Kolding.

Remarcata din tabăra noastră: portărița Yuliya Dumanska și, parțial, centrul Cristina Laslo și pivotul Alexandra Subțirică Iovănescu.

Cu probleme de lot (Dedu nu a putut fi folosită, Crina Pintea și Laura Moisă infectate cu Covid-19) și fără antrenamente în ultima perioadă, naționala României a pierdut meciul de debut la CE din Danemarca.
 
Ca de obicei, România a așteptat prea mult de la Cristina Neagu (ÎN FOTO, 4 goluri din 14 șuturi, procentaj modest de reușită de 29%), o jucătoare care a avut și ea multe probleme medicale în ultima perioadă și care a fost marcată în multe, foarte dur, momente om la om.
 
După un început slab de meci (8-2 pentru Germania), tricolorele au avut atitudine, au reușit să revină și să egaleze la 15 în minutul 37.
 
De acolo însă, totul s-a rupt: erori care au adus eliminari (4 la număr), iar ineficacitatea pe faza ofensivă s-a văzut din plin pe tabelă. Germania s-a impus cu 22-19, un succes meritat de altfel.
 
Yuliya Dumanska a fost evidențiata din tabăra noastră, însă intervențiile ei au fost până la urmă în zadar atâta timp cât acestea nu au fost susținute de reușite pe faza ofensivă.

Cum notam mai sus, de la 15-15, tricolorele nu au mai contat. Au venit și acele trei eliminari la rând, astfel că Germania a luat din nou viteză. S-a desprins la 20-16, decisiv pentru a scăpa în învingătoare. Adversarele au fost și ele ezitante, erau de bătut, dar România nu a putut mai mult azi. Nu a avut putere, nu a avut nici luciditate, astfel că a fost nevoită să se recunoască învinsă, în ciuda unui procent de 43% cu care a terminat excelentă portăriță Dumanska. 

De remarcat debutul la națională al inimoasei și valoroasei Alexandra Subțirică Iovănescu, cea care va împlini 33 de ani pe 8 decembrie, fiind născută la Constanța. Alexandra, pe post de pivot, a făcut numai faza de atac și a și înscris două goluri, unul mai frumos ca altul, dintre care primul a fost reușit la doar câteva secunde de la intrarea în teren! Alexandra este fiica fostului celebru pivot și căpitan al naționalei de handbal a României, Simona Iovănescu, și a fostului mare fotbalist al lui FC Argeș (cu care a fost campion în 1979), al Stelei și al Farului Constanța (la care a fost și președinte), Sevastian !Bebe! Iovănescu.

România a avut o eficiență de 44% la aruncările la poartă. Cristina Neagu terminând cu 29%.

România vs Germania:
 
România – Germania 10-13 (Rep I)
România – Germania 9-9 (Rep II)
Șuturi: 43 – 47
Număr total de pase: 784 – 800
Distanță alergată: 30.5 km – 32.2 km
Posesie: 51% – 49%.
 
DECLARAȚII
 
„A fost primul nostru meci oficial, apărarea noastră a fost mai bună ca atacul, apărarea a fost mai bună. Cred că va fi mai bine în continuare, ne dorim victoria în următorul meci. În seara asta, Germania a fost mai bună. Mâine avem pauză, sper să ne revenim şi vrem o victorie. De azi privim spre victoria din următorul meci” – Cristina Laslo.
 
„A fost un meci în cadrul unui Campionat European special. S-a văzut la echipa noastră faptul că n-a jucat de mult timp. Când stai într-o singură jucătoare (n.r. Cristina Neagu) în fața căreia Germania și-a luat toate măsurile, e greu de jucat.
 
Iar Germania a jucat foarte slab, nu am recunoscut-o! Era abordabilă. România a fost decimată de tot ceea ce s-a întâmplat și de ceea ce se întâmplă în lume, cu acest virus. Asta-i situația, trebuie să mergem înainte.
 
Dumanska a jucat bine, noroc cu ea, altfel nu știu ce se întâmpla! Cred că primul obiectiv este să fim sănătoși în continuare. Am înțeles că se fac multe teste. Cel mai important e să fie sănătoase fetele. Acum, să încercăm să batem Polonia, cu Norvegia va fi mai greu” – Radu Voina, fost selecționer al României, pentru gsp.ro.
 

România – Germania 19-22 (10-13)

Marcatoarele României: Neagu 4 (1/3), Ostase 3 (2/1), Laslo 3 (2/1), Buceschi 3 (3/0), Iovănescu 2 (0/2), Seraficeanu 1 (1/0), Dincă 1 (1/0), Popa 1 (0/1), Iuganu 1 (0/1).

În celălalt meci al grupei:

Norvegia – Polonia 35 – 22

 
Programul României la Euro:
 
România vs Germania 19-22
România vs Polonia (5 decembrie, ora 17:00)
România vs Norvegia (7 decembrie, ora 21:30).
 
Meciurile vor fi în direct pe Digisport, Telekom și Look Sport și LiveText pe HotNews.ro.
 
 
 
Mugur Popovici / UZPR
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *