default-logo

COMUNICAT – Stadiul demersurilor pentru reintrarea în sediu

Mulți colegi și organizații județene se interesează când va putea U.Z.P.R. să funcționeze din nou în sediul ei legal. Conducerea aleasă de ADUNAREA GENERALĂ DIN 8 SEPTEMBRIE 2017 anunță că urmează cu perseverență procedurile legale, care nu întotdeauna asigură celeritatea așteptată, dar evoluția litigiului cu foștii membri este pozitivă.

Principiile după care ne orientăm în această perioadă ingrată pentru asociația noastră profesională sunt:

respectarea strictă a legii, chiar și când aceasta impune proceduri mai lente;
recurgerea în paralel la toate procedurile posibile;
prezervarea intereselor membrilor Uniunii;
recuperarea pagubelor produse de scizioniști;
apărarea respectabilității obștei profesionale, evitându-se expunerea publică fie și a foștilor membri vinovați de situația creată.
Un asemenea demers, guvernat de principiile enunțate, s-a consumat chiar în primele zile ale anului. Exista o șansă de a nu recurge la procedura brutală și scandalizantă a evacuării „puciștilor” și de a se încerca atingerea aceluiași rezultat prin procedura de urgență a ordonanței președințiale. Admisibilitatea acestei căi depinde de aprecierea magistratului. Noi am folosit-o (dosarul Judecătoriei sectorului 1 nr.36198/299/2017) dar instanța investită a apreciat că trebuie urmată calea dreptului comun (adică a procedurilor neurgente) ceea ce, bineînțeles, vom face.

În paralel continuă procesele privind validarea hotărârilor ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE DIN 8 SEPTEMBRIE 2017, respectiv de invalidare a simulacrului de adunare înscenată de „puciști” la 2 septembrie. Fără a insista pe perspectivele judiciare pozitive, supunem aprecierii Dvs. o simplă comparație numerică de care nu se poate să nu țină seama și justiția: care forum este oare mai concludent pentru obștea reprezentată: cel de 26 de oameni (al „puciștilor”) sau cel de 177 de participanți (la cel din 8 septembrie) ?

Tot în primele zile ale anului au început cercetările și în dosarele de urmărire penală intentate celor mai agresivi dintre ocupanții sediului (Iofciu, Benone și Petrescu). Pentru început, U.Z.P.R. s-a constituit parte civilă pentru suma de 28.556,76 RON, reprezentând contravaloarea chiriei și a utilităților care trebuie plătite pentru sediul ocupat abuziv precum și pentru abonamentul de telefonie fixă, de asemenea temporar inutilizabil pentru reprezentanții aleși de Dvs. Organele în drept sunt sesizate pentru comiterea infracțiunilor de violarea sediului profesional (art.225 Cod penal) și de violarea secretului corespondenței ( art.302 alin.(1) și (2) Cod penal).

Pe măsură ce pagubele constatate vor crește, cererea de constituire de parte civilă va fi actualizată corespunzător.

Vă vom ține, în continuare, la curent.

Președintele U.Z.P.R.

DORU DINU GLĂVAN

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.