default-logo

Colecția ziarului Scânteia, digitalizată aproape integral la Biblioteca Județeană din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva, asemeni multor biblioteci județene din țară, a inițiat un proiect de digitalizare a periodicelor din arhiva ei. Pe parcursul anului 2020 au fost digitalizate colecții ca: ActivitateaAlbinaBoabe de GrâuBunul economCălăuza noastră, CâmpulConvorbiri literareCosânzeanaCuvântul LiberDrumul SocialismuluiGazeta TransilvanieiGlasul HunedoareiÎnvățătorul de mâineLuceafărulSteagul RoșuSolia, Uzina noastrăVoințaZori noi etc. Unele dintre colecții sunt în curs de digitalizare.

Printre colecțiile valoroase digitalizate se regăsește și Scânteia, principalul organ de presă al PCR înainte de 1990, dar și Scânteia Tineretului. Ambele colecții urmează să fie întregite.

Colecția digitală de periodice a Bibliotecii Județene „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva este la acest moment, alături de Bibliotecile din Arad, Sibiu sau municipiul Cluj-Napoca, printre cele mai bogate. Exceptând Digibuc sau Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj Napoca.

Biblioteca digitală se poate accesa AICI.

infocultural.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.