default-logo

Zilele Culturii Urbane, la ARCUB

Între 14 şi 16 ianuarie 2022 se desfășoară „Zilele Culturii Urbane la ARCUB. Artişti români contemporani în prim-plan”.

Evenimentul marchează Ziua Culturii Naţionale cu o serie de evenimente selectate din proiectele culturale ale Programului de finanţare „Bucureşti – Oraş deschis” 2021. Programul de evenimente este realizat de Arcub în colaborare cu nouă operatori culturali din Bucureşti.

Vor avea loc ateliere de dans contemporan, expoziţii de artă vizuală şi proiecţii de film documentar,  vor fi prezentate şi recente proiecte de teatru din Bucureşti.

Proiectul „UnShame Dance”, creat de Asociaţia Developing Art, aduce atelierele de dans contemporan şi un jam session cu muzică live lansate în cadrul primei ediţii a proiectului.

În continuarea proiectului „În Bucureştiul iubit”, prezentat la Atelierele Malmaison, Galeria Ivan participă cu expoziţia „Imagini. Amintiri”, ce aduce în prim-plan lucrările artistei Florina Coulin despre Bucureşti. Expoziţia „Imagini. Amintiri” va fi vernisată pe 14 ianuarie şi poate fi vizitată până la finalul lunii în sălile de la primul etaj al Arcub Gabroveni. În cadrul expoziţiei sunt programate proiecţii ale unor filme documentare inedite, printre care pelicula din 1977 realizată de artistul Ion Grigorescu „În Bucureştiul iubit”, care a inspirat ideea proiectului.

Asociaţia Centrul Cultural pentru Imagine şi Sunet (Image and Sound) a pregătit o selecţie de proiecţii de film mut cu muzică live, prezentate pentru prima dată în această formulă în cadrul „Short Sounds: Silent Romanian Documentary”. Un experiment audiovizual ce a urmărit reactivarea arhivei de film românesc şi fără sunet, acesta prezintă pe 15 ianuarie, la Sala Coloanelor, filme documentare realizate în perioada 1897-1940, adaptate sonor de Makunouchi Bento.

La parterul şi subsolul Hanului Gabroveni, va fi prezentat proiectul de mentorat artistic „Open Practice Society” adresat tinerilor din Bucureşti. Proiectul iniţiat de Asociaţia Qolony – Colonia pentru Artă şi Ştiinţă a fost unul dintre titlurile câştigătoare ale Programului „Bucureşti – Oraş deschis” 2021 şi va fi expus la ARCUB în perioada 15 – 30 ianuarie 2022.

Zilele Culturii Urbane la ARCUB sunt completate de o serie de dialoguri cu scriitori despre oraşul Bucureşti, moderate de Svetlana Cârstean. De asemenea, din programul celor trei zile de evenimente culturale face parte şi o selecţie de filme documentare ale ediţiei din 2021 a Bucharest International Dance Film Festival.

Spectacolele de teatru din cadrul Zilelor Culturii Urbane la ARCUB vor fi jucate în ultima zi de evenimente, pe 16 ianuarie, la Sala Mare şi Sala Studio.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*