◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Granturi pentru proiecte de jurnalism de mediu

Fundația Națională de Presă și Institutul Național de Jurnalism al Clubului Național de Presă au acordat în comun 73.920 de dolari subvenții pentru cinci jurnaliști, finanțând astfel articole complexe despre justiția mediului. Acesta este al doilea an în care cele două organizații de jurnalism de top s-au asociat pentru a finanța proiecte de investigație.

Will Atwater, North Carolina Health News (7.500 de dolari). Atwater va investiga modul în care părțile interesate echilibrează interesele economice și politice cu preocupările de mediu în timp ce explorează dacă să exploateze zăcământul Tin-Spodumene din vestul Carolinei de Nord pentru a obține litiu pentru piața în creștere a mașinilor electrice.

Kira Kay, Biroul pentru Raportare Internațională (20.000 de dolari). Kay va documenta revenirea rară, în timp real, a 19.000 de acri National Bison Range din Montana la conducerea tribală. Proiectul va raporta o nouă cale de urmat pentru managementul terenurilor prin transferul de bune practici și resurse de la Serviciul SUA pentru Pește și Faună Sălbatică.

Lisa Sorg, NC Policy Watch (15.000 de dolari). Raportarea lui Sorg se va concentra asupra locuitorilor din Robeson County, Carolina de Nord – unul dintre cele mai sărace zone din stat. Ea va explora istoria și efectele autorizațiilor și reglementărilor de mediu, precum și dezvoltarea economică, care au dat prioritate industriei față de comunitățile vulnerabile.

Ottavia Spaggiari, Freelance (15.920 de dolari). Proiectul lui Spaggiari se va concentra pe experiențele a trei triburi nerecunoscute federal (Houma, Biloxi-Chitimacha-Choctaw și Chinook) în primele linii ale schimbărilor climatic, pentru a documenta modul în care dezastrele climatice și cerințele procesului de recunoaștere federală exacerbează injustiția climatică.

Adam Wagner, The Raleigh News & Observer (15.500 de dolari). Wagner va investiga modul în care autoritățile de reglementare din Carolina de Nord țin cont de poluarea existentă în deciziile lor de autorizare. El va analiza profilurile actuale ale poluatorilor în consultare cu cercetătorii din întreaga țară, pentru a crea un impact cumulativ și pentru a arăta efectele asupra zonelor cu persoane cu venituri mici.

„Într-o perioadă de criză climatică și de biodiversitate, suntem încântați să putem oferi granturi jurnaliștilor pentru a ne asigura că aceste probleme sunt acoperite cu accent pe oamenii care sunt cel mai expuși riscului”, explică Sonni Efron, președinte și CEO al Fundației Naționale de Presă. „Anticipăm că aceste proiecte atente vor duce la o mai bună înțelegere și responsabilitate pentru nedreptățile de mediu care au loc în comunitățile din întreaga țară. Acești jurnaliști și reportajele lor vor da voce celor mai afectați de aceste inechități istorice, luminând în același timp o cale de urmat”, a declarat Beth Francesco, director executiv interimar al National Press Club Journalism Institute.

Granturile Kozik sunt finanțate din 1991. Cei cinci beneficiari au fost selectați de judecătorii Antonia Juhasz, Yanick Rice Lamb și Harriet Washington, jurnaliști și profesori reputați. Potrivit prnewswire.com, o altă rundă de granturi Kozik va fi oferită în cursul acestui an.

Toti jurnalistii din SUA sunt, de asemenea, eligibili sa candideze pentru Premiul Thomas L. Stokes al National Press Foundation pentru cea mai buna lucrare despre energie si mediu. Aplicațiile se vor deschide pe 19 ianuarie 2023.

Fundația Națională de Presă este o organizație nonprofit a cărei misiune declarată este „de a face jurnaliștii buni mai buni”. Institutul Național de Jurnalism al Clubului de Presă promovează o cetățenie globală implicată printr-o presă independentă și liberă și echipează jurnaliștii cu abilități și standarde pentru a informa publicul în moduri care să inspire o democrație mai reprezentativă. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *