◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Datele NASA – un asteroid de 40 de metri ar putea să lovească Terra pe 9 septembrie 2019

Conform ultimelor informațiilor oferite de către oamenii de știință de la la NASA, există posibilitatea ca un asterodid cu un diametru de 40 metri, care se deplasează cu o viteză de 44.000 km/oră, să lovească Pământul în data de 9 septembrie 2019, la ora 10:03. 2006 QV89, așa cum este cunoscut oficial, ocupă locul al șaptelea în lista celor mai periculoși asteroizi ce pot lovi Terra, dintr-un total de 816.

„Din datele pe care le deținem până în acest moment, probabilitatea ca asteroidul să lovească Terra este echivalentă cu cea a fi loviți de un tren, în timp ce ne aflăm la o trecere de nivel, fără a putea vedea sau auzi trenul, dar știind că garnitura vine pe acolo o dată la 15 ore. Ai trece?”, a declarat Ettore Perozzi, de la Agenția Spațială Italiană.

Pentru a realiza ce înseamnă un astfel de impact, putem să ne gândim la datele din 1908, atunci când în Tunguska, Siberia, un asteroid a ras o suprafață de 2.000 de kilometri pătrați, echivalentul unui „disc” de 50 de kilometri diametru, cu 80 de milioane de arbori arși.

Primul pericol este reprezentat de un asteroid de nouă metri diametru, dar care deține o probabilitate de 1 la 16 pentru a lovi Terra, în 2095.

„Acum se află prea departe. Vom cunoaște cu exactitate traiectoria sa în luna iulie, cu ajutorul unui telescop de opt metri.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *