default-logo

News Corp, afectat de un masiv atac cibernetic

Grupul american de presă News Corp, care publică The Wall Street Journal şi cotidienele britanice The Times şi The Sun, anunţă că a fost vizat, în ianuarie, de un atac cibernetic, relatează AFP.

News Corp precizează că platforma unuia dintre furnizorii săi terţi, care le oferă mai multor publicaţii de presă şi departamente soluţii tehnice, a fost vizat în atac. „Întreprinderea efectuează o anchetă pentru a afla circumstanţele acestei operaţiuni şi pentru a stabili natura, amploarea, durata şi impactul”, anunţă grupul înfiinţat de către miliardarul Rupert Murdoch.

Societatea în domeniul securităţii cibernetice Mandiant, care a confirmat că a fost desemnată de News Corp să facă lumină cu privire la acest incident, a desemnat în mod clar ca principal suspect China. „Mandiant estimează că actorii din spatele acestei operaţiuni au o legătură cu China şi crede că ei sunt probabil implicaţi în activităţi de spionaj vizând să obţină informaţii în favoarea intereselor chineze”, declară vicepreşedintele Mandiant, David Wong.

Directorul FBI, Christopher Wray, a anunţat că Biroul lucrează la peste 2.000 de anchete în care „Guvernul chinez încearcă să ne fure informaţii sau tehnologii” şi că, în medie, s-au deschis două dosare de contraspionaj pe zi implicând China.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*