◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

UE întărește prevenirea traficului de persoane printre refugiații din Ucraina

De la începutul invaziei ruse, peste patru milioane de oameni au fugit din Ucraina. În ciuda faptului că sunt primiți în multe țări europene, acești refugiați riscă să cadă pradă traficanților de persoane. „Pentru prădători și traficanți de oameni, războiul din Ucraina nu este o tragedie. Este o oportunitate – iar femeile și copiii sunt ținta”, a avertizat secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres.
În ciuda rapoartelor ONU despre traficul de refugiați ucraineni, UE „a avut foarte puține investigații sau cazuri de trafic raportate oficial”, a declarat Ylva Johansson, comisarul blocului european pentru Afaceri Interne.
Cifrele Agenției ONU pentru Refugiați arată că aproximativ 90% dintre refugiații din Ucraina sunt femei și copii. Directorul executiv al Oficiului ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), Ghada Waly, a declarat că aceștia sunt „în special expuși unui risc de trafic și exploatare de persoane”: „Cu cât durează un conflict mai mult, cu atât pot deveni mai vulnerabili în timp ce se luptă să înceapă o nouă viață. Trebuie să luăm măsuri urgente și hotărâte pentru a proteja oamenii și a preveni ca aceștia să devină victime ale traficanților”. UNODC spune că protecția temporară, care a fost activată la începutul lunii martie, este una dintre acțiunile care asigură accesul la serviciile esențiale. „Au fost întreprinse acțiuni rapide de multe țări europene pentru a permite refugiaților să treacă în siguranță frontierele și să primească vizele umanitare, oferind protecție temporară și au redus semnificativ nevoia celor care fug de a recurge la traficanții de migranți”, punctează Ilias Chatzis, șef de secție la UNODC, care cere ca eforturile de combatere a traficului să fie consolidate, inclusiv detectarea timpurie și prevenirea activităților criminale conexe și identificarea și protecția victimelor. În plus, o rețea de coordonatori naționali anti-trafic în toate statele membre UE a fost activată în primele săptămâni de război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *