◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Rusia Și China, Alianță Împotriva Extratereștrilor

In perioada 16-17 octombrie 2018, la Moscova, s-a desfasurat, discret, un „mega eveniment” senzational si absolut nemaiauzit in lumea ufologilor civili, numit „Forumul celor cinci aliante continentale”. El si-a propus sa puna fundatiile care vor servi drept platforma pentru lansarea unei asociatii OZN la nivel mondial, care sa reinvie problema prezentei extraterestre la ONU.

Caracterul cu totul insolit al intalnirii a fost dat de faptul ca manifestarea a fost promovata de entitati stiintifice din Rusia si China, implicate in cercetarea spatiala, dar mai ales prin sprijinul guvernamental si de afaceri evident, venit din ambele tari. Oamenii de stiinta si oficialii rusi si chinezi au invitat cercetatori din 30 de tari diferite sa participe si sa-si prezinte ideile la acest eveniment. Organizarea a fost asumata, in comun, de o coalitie de entitati conduse de Federatia Chineza OZN (despre care s-a spus ca ar avea mai mult de un milion de membri), ca si de entitati rusesti de cercetare a fenomenului OZN, reprezentate de faimoasa organizatie Kosmopoisk, creata de oameni de stiinta rusi si care l-a avut drept prim presedinte pe scriitorul SF si ufologul Alexandr Kazantev (1906-2002), un erou national rus.

Organizatie globala

Initiativa de a infiinta o organizatie globala de cercetare in domeniul ufologiei a venit de la Jin Fan, de la Institutul de Cercetari pentru Ingineria Aerospatiala din Beijing. O prima intalnire in acest sens a avut loc in Chongqing (China), pe 30 iulie 2018. Acolo ufologii Don Schmitt (Statele Unite) si Roberto Pinotti (Italia) au discutat cu cosmonauti si autoritati din Rusia si China. Dar inainte de aceasta data au existat patru ani de pregatiri si discutii sub egida Federatiei Internationale OZN din China, a Societatii de Cercetare Dalian, a companiei Jiankejia din Chongqing, ca si a expozitiilor internationale OZN din Roswell (SUA).

Evenimentul din octombrie 2018 s-a desfasurat la Hotelul Cosmos, din Moscova, un hotel impunator aflat, nu intamplator, chiar vizavi de la fel de maiestuosul Muzeu Spatial. Luni, 15 octombrie, dimineata, a avut loc o intalnire cu usile inchise pentru stabilirea criteriilor initiale. Lucrarile propriu-zise au inceput in dimineata zilei de 16 octombrie, cand a fost ales presedintele organizatiei in persoana lui Jin Fan.

Ceea ce a impresionat cel mai mult a fost numarul mare de personalitati prezente, intre care: cosmonautul rus generalul Anatolii Artsebarskii, alti cosmonauti, inginerul sef adjunct de la Corporatia de stat Roscosmos, pentru activitati spatiale, presedintele camerei de comert si industrie din Moscova, reprezentanti ai Asociatiei parcurilor industriale din Rusia, ai industriei de elicoptere etc. Din partea chineza, pe langa Sun Xili, presedintele Federatiei Internationale OZN a Chinei, si Jin Fan, de la Institutul de Cercetari pentru Ingineria Aerospatiala din Beijing, presedinte executiv al Federatiei Internationale OZN a Chinei, au venit oficiali ai administratiei provinciei Sichuan, primarii oraselor Chongqing, Shifang si Heze, alti oficiali, presedintele societatii Jiankejia Holographic Health Industry Co., Ltd., Song Yingdong, profesor universitar de aeronautica si astronautica din Nanjing si altii. A fost prezent si Dennis Antoine, Ambasadorul Republicii Granada in China. Statele Unite au fost reprezentate de ufologul Don Schmitt, investigaror de varf al cazului Roswell, si de James Fox, celebru regizor de film de la Hollywood.

In dimineata zilei de 17 octombrie, un numar de ufologi, reprezentand tarile lor, au semnat un Memorandum. Semnatarii au fost: Gary Heseltine (Anglia), Andrea Pérez Simondini (Argentina), AJ Gevaerd (Brazilia), Lachezar Filipov (Bulgaria), Luna Tuan (Hong Kong), Roberto Pinotti (Italia), Antony Choy (Peru), Donald R. Schmitt (SUA), Haktan Akdogan (Turcia), Gábor Tarcali (Ungaria). Printul din Liechtenstein, Hans Adam al II-lea, a fost pe lista de invitati, dar in ultimul moment nu a putut participa.

O alta caracteristica, absolut neobisnuita, a intalnirii a fost ca toate cheltuielile privind invitatii au fost platite de guvernul municipal din Heze, un oras universitar si industrial important din provincia Shandong (China). S-a spus ca a fost chiar o competitie, in acest sens, intre mai multe municipalitati din China. Wang Wei Dong, primarul orasului Heze, a participat si el la intrunire.

Pionierul ufologiei italiene, profesorul Roberto Pinotti, care are mai mult de 50 de ani de cercetare si 60 de carti dedicate OZN-urilor, comenta ca „impresia este ca rusii si chinezii au un parteneriat in domeniul cercetarii ufologice, putin cunoscut pana acum, dar care a devenit evident cu aceasta ocazie. Angajati in domeniul spatial, ei au nevoie de ufologi pentru a avea acces la mai multe informatii pe aceasta tema, la ceva ce ei stiu ca le putem oferi”. Profesorul universitar bulgar Lachezar Filipov a completat:

„Este incontestabil faptul ca guvernele rus si chinez stiu multe despre farfuriile zburatoare, fie si pentru ca au programe imense pentru explorarea spatiului. Dar acest lucru, ca si interesul lor de a avea aliante cu ufologii civili din intreaga lume, a fost dezvaluit abia acum”. Acestor opinii li s-a alaturat si fostul detectiv britanic, pensionat de la Scotland Yard, Gary Heseltine, de asemenea un ufolog important in tara sa, care a comentat: „este absolut clar ca rusii si chinezii stiu ceva nimicitor despre aceste aparate zburatoare, dar nu ceva destul de sigur; iar pentru a se ocupa de astfel de informatii, au nevoie de ufologii pe care i-au invitat, sa poata ajunge la acea Revelatie pe care noi credem ca trebuie sa o atinga”. In mod sigur, mai spunea el, rusii si chinezii au cateva piese din acest puzzle numit fenomenul OZN – dar nu toate, si multe dintre cele care lipsesc sunt in mainile ufologilor civili, invitati acum oficial la Forumul OZN al celor cinci continente. Ufologul si avocatul peruvian Anthony Choy, care are, pe televiziunea din tara sa, un program OZN de maxima audienta, presupunea ca informatiile pe care oficialii rusi si chinezi le au trebuie sa fie foarte noi si foarte relevante, daca au fost determinati sa convoace un forum de o asemenea marime si cu atat de multi ufologi civili. „Ei au nevoie de cunostintele noastre in domeniu pentru a face fata la tot ce au descoperit”, a spus Choy.

Forum al celor cinci continente

Un obiectiv central al adunarii a fost crearea unei organizatii, reunind principalele miscari ufologice ale celor cinci continente, care sa solicite, in mod oficial, Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) redeschiderea problemei contactelor cu civilizatiile extraterestre, cu care se confrunta societatea, prin investigarea fenomenului OZN, la nivel global. Se stie ca, inca din 1960, Secretarul General al Organizatiei Natiunilor Unite, U Thant, marturisise prietenilor sai ca „problema OZN-urilor este cea mai importanta cu care se confrunta ONU, dupa razboiul din Vietnam”. Cu toate acestea, abia pe 7 iunie 1967, s-a ajuns ca profesorul James Mc Donald sa prezinte problema obiectelor zburatoare neidentificate in cadrul Comitetului ONU pentru Spatiul Exterior. Fara urmari.

Din nou, pe 28 noiembrie 1978, a avut loc, in cadrul Comitetului pentru Politica Spatiala a Natiunilor Unite, o audiere oficiala privind OZN-urile. La initiativa prim-ministrului Grenadei Sir Eric Gairy, se propunea recunoasterea de catre institutiile internationale a existentei acestui fenomen si crearea unei agentii ONU pentru OZN. La prezentare au participat atunci cei mai proeminenti cercetatori, cum ar fi Dr. J. Allen Hynek, Jacques Vallée, Stanton Friedman etc. Peste cateva luni, Gairy a fost rasturnat de la putere, iar propunerea imediat abandonata. Acum se doreste sa se reia si sa continue ceea ce a fost initiat atunci.

In numeroasele reuniuni care au avut loc la Moscova cu aceasta ocazie, unele deschise si altele cu usile inchise, s-a decis sa se creeze o organizatie mondiala de cercetare OZN, sponsorizata si regizata de gazde, dar cu participarea principalilor ufologi de pe glob, pentru „a proteja calitatea informatiilor ufologice care vor fi produse”. Ca nume s-au propus, provizoriu: „Forumul OZN al celor cinci continente”, sau „Initiativa Mondiala pentru Contacte Extraterestre”. In aceasta perspectiva, nu pare surprinzator ca rusii si chinezii au avut initiativa de a invita ufologii la Moscova, si ca primarul orasului Heze a oferit cele mai bune conditii pentru ca o astfel de entitate sa aiba sediul chiar in aceasta localitate a lor. Oferta a inclus concesionarea unei cladiri publice, angajarea personalului si decontarea cheltuielilor pentru actiunile de cercetare din intreaga lume. „N-am vazut niciodata asa ceva”, a spus ufologul si activistul argentinian Andrea Simondini, care conduce Centrul de Studiere a Fenomenului OZN din Republica Argentina (CEFORA). „O multime de lucruri bune pot veni de aici pentru comunitatea mondiala a ufologilor”. Si, aparent, multe lucruri bune si pentru China si Rusia! Pentru lunile urmatoare au fost planificate discutii suplimentare. Se pare ca traim vremuri interesante.

Magazin

femeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *