◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

UZPR și Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană anunță Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST „Pentru Sănătatea Pământului”

Uniunea Zariștilor Profesioniști din România, în colaborare cu Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană,
organizează în 2022 cea de-a XII-ediție a proiectului socio-cultural și educațional Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST „Pentru Sănătatea Pământului”, care se va desfășura în perioada 7-11 iunie 2022.
În cadrul Festivalului de film ecologist participă cineaști și filme de gen, reprezentative, din ţări de pe mai multe continente, peliculele fiind prezentate gratuit publicului. La fiecare ediție, ECOFEST a realizat o îmbinare originală a temelor culturale și artistice cu cele ecologiste, acestea din urmă urmărind informarea și conștientizarea participanților cu privire la impactul problemelor legate de mediu și ecologie asupra calității vieții.
Festivalul va avea o importantă componentă educativă, prin implicarea, în baza parteneriatului cu Ministerul Educației, a școlilor și elevilor din Galați într-un concept original numit „Zona liberă de indiferență”, care, de-a lungul edițiilor anterioare, s-a convertit într-unul dintre cele mai ample programe de educație ecologistă non-convențională desfășurate în România. În cadrul „Zonei Libere de Indiferență” se va organiza o competiție între echipe reprezentând școli și licee din Galați care vor prezenta câte un proiect ecologist. Proiectele vor fi prezentate de-a lungul săptămânii și vor fi însoțite de momente artistice realizate de elevii din aceeași școală / liceu.
Programul ediției 2022 va cuprinde două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă, „Competiţie” şi „Panorama”. În cadrul primei secțiuni vor intra în competiție filme prezentate pentru prima oară în România, jurizarea fiind asigurată de un juriu internațional de specialitate și de un juriu format din 50 de elevi din școlile din Galați (care va decerna marele premiu al publicului). O a doua secțiune, intitulată „Panorama”, oferă hors-concours filme reprezentative cu tematică ecologistă, românești și străine, premiate la festivalurile internaționale de gen.
Pe lângă proiecții de film, pe parcursul celor cinci zile ale Festivalului se organizează workshop-uri educative și de creație cu tematică ecologistă, concerte și un spectacol de teatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *