◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Încă un jurnalist mexican a fost ucis

Jurnalistul mexican Luis Enrique Ramírez a fost ucis, fiind descoperit în statul Sinaloa, au anunțat autoritățile, citate de The Guardian. Acesta este cel de-al nouălea deces al unui lucrător media într-un an care se dovedește ca având un bilanț negru fără precedent pentru mass-media din țara latino-americană.
Luis Enrique Ramírez, jurnalist veteran și editorialist la El Debate, zăcea pe marginea unei autostrăzi, a scris procurorul general al statului pe Twitter. Trupul său a fost descoperit de forțele de securitate învelit în plastic, a adăugat angajatorul jurnalistului.
Ramírez a fost o figură recunoscută în Sinaloa – în nord-vestul Mexicului – și nu numai, după ce a lucrat la unele dintre cele mai mari ziare ale țării de-a lungul unei cariere de 40 de ani, potrivit El Debate.
Jurnalistul a menționat, într-un interviu acordat presei locale în urmă cu câțiva ani: „Simt pericolul iminent, cred că eu sunt cel care urmează, pentru că există un tipar în care mă încadrez”.
Purtătorul de cuvânt al președintelui țării, Jesus Cuevas, a scris pe o rețea de socializare că guvernul federal „va colabora cu guvernele de stat și locale pentru a investiga moartea lui Ramírez și că se vor întări măsurile de securitate pentru jurnalişti”.Pe de altă parte, însă, violența împotriva presei a crescut vertiginos în timpul administrației președintelui Andrés Manuel López Obrador – 34 de jurnalişti au fost ucişi, potrivit statisticii realizate de un ONG din Mexic.
Senatorii americani Tim Kaine și Marco Rubio au cerut SUA să îndemne Mexicul să facă mai mult pentru a proteja jurnaliştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *