◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Simona Halep, eliminată în sferturi la Roland Garros, după un meci în care a fost dominată de Anisimova

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. Românca n-a avut nicio reacție în fața americancei de 17 ani Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA), care s-a impus în două seturi câștigate cu autoritate, scor 6-2, 6-4, după o oră și 8 minute de joc. 

  • Anisimova va evolua în semifinale contra lui Ashleigh Barty (8 WTA), care a învins-o în două seturi pe Madison Keys (14 WTA). Cealaltă semifinală le va pune față în față pe Johanna Konta (26 WTA) și Marketa Vondrousova (38 WTA). 

A fost echilibru în primul set doar în primele 4 game-uri ale partidei, în care Halep și Anisimova și-au făcut cu ușurință serviciile.

HALEP, GREȘELI ÎN SERIE

De acolo a început însă «tăvălugul» americancei, care a jucat aproape fără greșeală. Anisimova a variat mult loviturile, alternând mingile agresive cu momentele în care a suprins-o pe Halep la fileu.

Forma bună a americancei, care nu pierduse niciun set la actuala ediție, a fost alimentată azi și de lipsa de reacție venită din cealaltă parte a fileului, unde campioana en-titre de la Roland Garros a fost aproape de nerecunoscut. Halep nu și-a găsit ritmul și a tratat cu pasivitate puținele momente de echilibru din meci.

Anisimova s-a impus în prima manșă cu 6-2, după doar 28 de minute.

SPERANȚELE DIN SETUL SECUND S-AU RISIPIT RAPID

Setul secund nu a adus revirimentul pe care fanii Simonei Halep îl așteptau. Nemiloasă, Anisimova și-a văzut de planul inițial de joc și, complet netulburată, s-a distanțat la 3-0. Au urmat mici semne de revenire ale jucătoarei noastre. Halep a făcut 3-1 și a avut în game-ul imediat următor două mingi de break, pe care le-a tratat însă cu multă ușurință.

Când totul părea pierdut, Halep a reușit o revenire spectaculoasă, în urma căreia a reușit să egaleze după ce a fost condusă cu 1-4. Românca a fost departe de forma ei obișnuită, însă răbdarea și experiența au ajutat-o să costruiască o revenire ce părea nesperată. Mai mult, Halep a avut o oportunitate de a trece în avantaj, dar Anisimova a rezistat și a mutat presiunea în terenul româncei.

Campioana de anul trecut a clacat pe propriul serviciu, iar Anisimova a reușit break-ul ce i-a adus calificarea în semifinale.

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *