default-logo

Anglia – România 1-0 » Nu ne-am făcut de râs! „Naționala” lui Rădoi, prestație onorabilă la 4 zile de la rușinea cu Georgia

România a pierdut amicalul cu Anglia de la Middlesbrough, scor 0-1. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi s-au ridicat în multe momente la nivelul partidei contra unei echipe adverse alcătuită mai mult din rezerve, însă, în final, au capitulat. 

  • România venea după eșecul suferit la Ploiești, cu Georgia, 1-2.
  • Pentru Anglia a fost ultima repetiție înainte de Euro 2020.

Anglia – România 1-0 » Cronică: A mai căzut un mit!

România a pierdut al patrulea meci consecutiv cu Rădoi la timonă, un record nemaiîntâlnit în istoria naționalei. Anglia ne-a învins dintr-un penalty transformat de Rashford, Niță a parat o altă lovitură de la 11 metri, iar ”tricolorii” sunt învinși pentru prima dată în Albion și întrerup perioada de 51 de ani în care nu luaserăm bătaie de la leul britanic.

Înaintea disputei de pe „Riverside”, România nu mai pierduse contra Angliei de 51 de ani, de pe când Dinu, Lucescu și Liță Dumitru cedau cu 0-1 în fața lui Bobby Moore, Bobby Charlton și a lui Hurst la Mondialul mexican din 1970. 

De atunci, britanicii n-au mai putut să ne îngenuncheze în alte șapte partide, care au produs momente epice și eroi de neuitat din tabăra naționalei.

 

gsp.ro

 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*