◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Impresii după evenimentele recente organizate de UZPR

O gală a presei româneşti

Spuneam la festivitatea decernării premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti pe anul 2018, care a avut loc pe 19 iunie a.c., că trăiesc o mare bucurie pentru că, după aproape trei decenii de mărşăluire în gol prin deşertul tranziţiei, organizaţia profesională a jurnaliştilor români are, în sfârşit, o casă de suflet. Adică, una adevărată, normală, conform cu prestigiul ei şi cu valoarea unor oameni care au slujit o viaţă, care slujesc încă, o profesie de creaţie şi de conştiinţă. Premiile U.Z.P. au acoperit toate domeniile presei scrise şi audiovizuale. Obiectul şi semnificaţia lor au fost justificate de valoare. Emisiuni de mare ţinută şi impact naţional, cărţi fundamentale, cercetări de bun nivel ştiinţific, oameni din diferite generaţii şi din toate zonele ţării.

UZP există, devine tot mai mult o forţă a lumii româneşti actuale care are un cuvânt greu de spus. Nu o sectă ignorată de politicieni, nu un sindicat al intereselor mărunte de grup, ci o veritabilă uniune de creaţie.

Premiile U.Z.P. sunt un argument la vedere peste care nu se mai poate trece. Puteţi să-l analizaţi singuri, puteţi să-l pipăiţi şi să repetaţi verbul marelui poet: „Este!”

Nicolae Dan Fruntelată

 Mă bucur că sunt membru al UZPR 

Ii sunt profund recunoscător domnului Doru Dinu Glăvan pentru modul in care a organizat Ziua Ziaristului Român, la 28 iunie 2019. M-a înnobilat sufletește și m-am bucurat ca sunt membru al UZP!

Am fost incantat să-l ascult pe Sergiu Cioiu recitand, ca  un mare actor, „Oda” si „Floare albastra”.

Am fost fermecat să o văd și să o ascult pe  frumoasa doamnă Lenuța Burchilă, care a venit de dincolo de Prut, ca sa ne cante pe versurile uriașului Eminescu.

Am fost martorul unui eveniment cultural greu de egalat, care a avut și adânci rezonanțe patriotice.

Inca o data, mii de multumiri!

                           General-maior (r) Mihai Floca

 

  Paradă a elitei jurnaliștilor din România

Gala premiilor UZPR-iunie 2019 a fost o adevărată paradă a elitei jurnaliștilor din România.Premiile au fost acordate unor ziariști de toate vârstele cu producții mass-media care au oglindit cu profesionalism și talent tema propusă „Tot ce-i românesc nu piere.”Creatorii premiați și creațiile lor au fost prezentați  de exponenți prestigioși ai presei scrise și audio vizuale.De aceea gala s-a transformat într-un show cultural cu momente de înaltă calitate intelectuala.Rareori se pot întâlni la un eveniment nume atât de numeroase care fac cinste profesiei de ziarist și scriitor român.Liantul viu al atâtor participanți notorii este președintele UZPR,Doru Dinu Glăvan,care organizează cu perseverență și pasiune tot mai multe asemenea manifestări menite să contribuie la unitatea presei românești.

                                                       Viorel Popescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *