default-logo

Portugalia va reconstrui școli în Ucraina

Portugalia va ajuta la reconstruirea școlilor din regiunea ucraineană Jitomir, la aproximativ 150 de kilometri de Kiev, a anunțat ministrul Educației, João Costa.
Autoritățile ucrainene au raportat că 1.200 de instituții de învățământ au fost distruse de la începutul războiului declanșat de Rusia la 24 februarie. În regiunea Jitomir, atacurile au distrus 70 de școli, care, potrivit lui Costa, prezintă diferite niveluri de distrugere. „Ne vom concentra sprijinul pe o anumită regiune, Jitomir, unde avem deja un studiu de cartografiere a școlilor în care putem interveni”, a declarat ministrul educației, citat de EURACTIV.
Potrivit lui Costa, pregătirea pentru reconstrucția școlilor „a început deja”, într-un proiect comun al guvernului portughez și al Ministerului Educației, prin Parque Escolar, cu autoritățile ucrainene.
Portugalia și alte țări vor fi responsabile pentru renovarea unităților de învățământ de la creșe la școli secundare. Numărul de școli care urmează să fie renovate de Portugalia este încă în studiu.
„Va fi munca tehnică pentru a ne defini nivelul de intervenție și sprijin financiar”, a explicat ministrul. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*