default-logo

ROMÂNIA, campioană europeană la înot juniori, ștafetă 4×100 m liber!

Motto: „Cea mai bună și rapidă metodă de a învăța un sport este să urmărești și să imiți campionii”( Jean-Claude KILLY , n. 30 august 1943, triplu campion olimpic francez la schi)

În perioada 5-10 iulie 2022, la Complexul Olimpic de Natație din Otopeni, se desfășoară  Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, la care participă 494 de sportivi din 42 de țări. Organizarea acestora la noi, este o premieră pentru România. Țara noastră participă cu 26 de înotători, fete și băieți. La deschiderea oficială a competiției, Imnul Național al României a fost cântat de către Andra – îndrăgita interpretă de muzică ușoară și populară. Printre oficialități s-au aflat: Mihai Covaliu – președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Gheorghe Boroi- secretar general al COSR, Novák Eduard – ministrul Sportului, Camelia Potec – președinte al Federației Române de Înot și Pentatlon Modern și Elisabeta Lipă – președinte al Federației Române de Canotaj.

În prima zi a întrecerilor, România a cucerit titlul de Campioană Europeană în proba de ștafetă masculină la 4×100 metri liber

juniori! De fapt, echipa de „aur” – David Popovici (primul schimb), Vlad-Ștefan Stancu (schimbul doi), Ștefan Cozma (schimbul trei) și Patrick-Sebastian Dinu (schimbul patru) – era marea favorită a finalei, calificându-se cu cel mai bun timp din serii: 3:19,56. Juniorii noștri au câștigat medaliile de aur după o evoluție excelentă, cu timpul de 3:18,93. Argintul a revenit Marii Britanii (3:19,01), iar bronzul Italiei (3:19,42).

Aflați pe prima treaptă a podiumului de premiere, în timpul intonării Imnului României, bravii noștri înotători au produs o mare bucurie în rândul fanilor acestora și al românilor care au privit competiția în fața televizoarelor.

De remarcat că, anul trecut, la europenele de juniori de la Roma, România a câștigat argintul la această probă, după Rusia și înaintea Poloniei, în formula: David Popovici, Gergely Mihai, Ștefan Cozma și Patric-Sebastian Dinu, cu timpul de 3:19,93. Acum, AURUL, cu o îmbunătățire de o secundă!

 Bravo, băieți! Felicitări, David POPOVICI! Felicitări, Vlad-Ștefan STANCU! Felicitări, Ștefan COZMA! Felicitări, Patrick-Sebastian DINU!

Mult succes în probele următoare!

                                                                                               Prof. Marin ȘTEFAN / UZPR,

                                                                                                    publicist, Șimleu Silvaniei

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*