default-logo

Amfiteatru TNB. Cinema sub cerul liber (august – septembrie 2019)

Pe clădirea Teatrului Național din București, până la sfârșit de septembrie, cultura și genurile artistice, diversitatea şi dezbaterea estivală (dar şi culturală) se întâlnesc sub cerul nopților de vară, chiar la km 0 al Capitalei, într-un program nocturn incitant. Din luna mai până la final de iulie, Amfiteatru TNB a oferit 50 de evenimente dintre cele mai variate: spectacole de teatru și dans, concerte de jazz, rock, folk etc. Artişti tineri sau nume consacrate au întâlnit sus pe teatru un public numeros, deschis, entuziast.

De asemenea, august va fi o lună plină la AMFITEATRU. 31 de evenimente sunt pregătite să umple sălile și nopțile de vară sus pe teatru. Iar, din 4 august 2019, vă invităm la Cinema sub cerul liber.

Programul ”AMFITEATRU – nopți de vară sus pe teatru” va fi completat cu seri de film: pelicule premiate, avanpremiere, noutăți, invitați și discuții cu realizatorii, toate pe acoperișul Teatrului Național până pe 30 septembrie 2019. Proiectul este realizat în colaborare cu TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, și va cuprinde o selecție cu cele mai bune filme de la TIFF 2019.Woodstock

Prima proiecție de la Amfiteatru TNB (duminică, 4 august 2019, ora 21.30) este documentarul Generația Woodstock” (”Woodstock: Three Days that Defined a Generation”), lansat la 50 de ani de la festivalul care avea să schimbe lumea. ”Generația Woodstock” a avut parte de o proiecție unică și de succes în cadrul TIFF.

Printre titlurile propuse se numără filme premiate, filme apreciate și filme în avanpremieră, cum sunt: Monos” (regia Alejandro Landes), o poveste despre supraviețuire, putere și anarhie, filmul câștigător al Trofeului TransilvaniaUn om fidel”/”L’homme fidèle”, comedia romantică regizată de Louis Garrel, cu Laetitia Casta și Lily-Rose Depp, care a câștigat Premiului Special al Juriului și care va rula în avanpremieră, urmând să intre în cinema din 20 septembrie

În programul oferit de TIFF Unlimited se regăsesc și alte titluri din selecția ediției 2019 a TIFF, precum Femeie în război”/”Woman at War” (regia Benedikt Erlingsson), o poveste impresionantă a unei femei determinate să-și ducă planurile la bun sfârșit, disponibil pe unlimited.tiff.roVieți duble”/”Double vies”, o comedie bine dozată, cu Guillaume Canet și Juliette Binochesemnată de Olivier Assayas, recent lansată în cinema, sau Sutienul”/”The Bra”, al multi-premiatului regizor, scenarist și producător german Veit Helmer, cu Maia Morgenstern în unul din rolurile principale.

Costul unui bilet care oferă acces la un film este de 30 de lei. Biletele se pot achiziționa de pe www.mystage.ro.

Programul integral, click aici.

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*