◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

A început îngrozirea salariaților: CNN a concediat trei angajați care au venit la serviciu Nevaccinați

Canalul TV a anunțat că va aplica o politică de „toleranță zero” și îi va sancționa drastic pe toți refractarii care nu se supun ordinului conducerii postului.
 
CNN și-a înștiințat joi personalul că trei salariați au fost demiși deoarece au încălcat politica sanitară a postului, prezentându-se la muncă fără a fi vaccinați împotriva COVID-19, scrie AFP .
 
Într-o notă internă trimisă personalului prin e-mail, ajunsă la presa americană, președintele CNN, Jeff Zucker (foto), a explicat că postul a fost informat despre faptul că trei dintre angajații săi s-au prezentat la muncă săptămâna trecută fără a fi angajați.
 
Toți trei, a anunțat Zucker, au fost „concediați”.
 
„Dați-mi voie să fiu clar: avem o politică de toleranță zero în această privință”, a explicat el, potrivit unor extrase din notă date publicității de către Oliver Darcy, un ziarist de la CNN.
Nota internă nu precizează nici numele, nici postul ocupat de angajații concediați. Solicitat de AFP să ofere detalii, CNN nu a dat curs cererii agenției.
 
Vaccinul este obligatoriu pentru toate persoanele care lucrează pe teren, în contact cu alți angajați sau fizic în birourile CNN, arată nota patronului.
 
În Statele Unite, vaccinarea nu a devenit obligatorie, de aceea, dacă știrea este adevărată, avem de-a face cu un abuz în toată regula, care ar trebui să proace un scandal uriaș, mai ales având în vedere notorietatea angajatorului.
 
Un proces în care ar fi târât CNN ar reprezenta o mană cerească pentru concurență și dezastruos pentru audiența și așa în prăbușire a canalului de știri marxist.
 
Însă în spațiul public nu s-a înregistrat nici un anunț sau plângere din partea celor trei „victime”. De aceea, nu este exclus ca ele nici să nu existe. Toată afacerea ar putea fi doar o sperietoare pentru personalul CNN, pentru a-l determina să se vaccineze.
 
Până acum, CNN a instaurat un sistem bazat pe încredere, cerându-le salariaților să se vaccineze, însă fără a le cere să prezinte o dovadă în acest sens.
 
Însă situația s-ar putea schimba în viitor, afirmă Zucker. Ceea ce, după toate regulile logicii, înseamnă că nu s-a schimbat DEOCAMDATĂ.
 
În luna mai, guvernul federal a afirmat că angajatorii ar avea dreptul de a le cere angajaților prezenți fizic la locul de muncă să se vaccineze, fără însă a emite un decret în acest sens.
 
Coloșii tehnologici din Silicon Valley, printre care Facebook, Google și Microsoft au anunțat că angajații lor trebuie să se vaccineze înainte de a se întoarce la muncă fizic.
 
Zucker a anunțat că revenirea la muncă a tuturor salariaților CNN, prevăzută pentru data de 7 septembrie, a fost amânată pentru o dată din octombrie care va fi anunțată ulterior.
 
În prezent, circa o treime din personalul redacției americane se află în muncă fizică, pe bază voluntară, a precizat patronul.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *