default-logo

MARIANA TERRA IN MEMORIAM

Astăzi 6 septembrie 2021 a plecat dintre noi pe calea Împărăţiei celei veşnice prietena noastră prof. Mariana Terra, ziaristă de calitate şi înaltă ţinută profesională, dar mai ales un OM de o deosebită probitate morală, un model de smerenie, de prietenie, de omenie, lăsând o adâncă durere şi un mare gol în sufletele celor care au cunoscut-o şi apreciat-o la adevărata ei valoare.

Mariana Terra, membră a UZPR, s-a implicat cu statornicie în viaţa culturală şi spirituală a comunităţii românilor din New York şi implicit în viaţa românilor în general. A fost prezentă la evenimentele comunitare, a scris despre ele atât în publicaţia Romanian Journal unde a fost redactor ani de zile, cât şi în revista Lumină Lină, ambele din New York, dar şi la alte publicaţii din România.

Reportajele sale, precum şi seriile de interviuri cu personalităţi proeminente din diaspora româno-americană, au dovedit pasiune, talent, cultură, capacitate, profesionalism. Această implicare a fost parte din lupta vieţii ei, pe care a dus-o, precum un soldat fără de arginţi, cu o inimă de aur şi cu o energie ce i-au definit mereu personalitatea.

Dragostea ei pentru valorile fundamentale ale culturii şi spiritualităţii noastre naţionale îi va cristaliza chipul şi numele în istoria generaţiilor ce vor veni şi care se vor interesa de istoria comunităţii româneşti din New York.

Acum Mariana Terra şi-a isprăvit pelerinajul vieţii pământeşti şi începe un altul într-o existenţă mai bună; ea lasă însă în urmă modelul Omului mare.

Sunt sigur că din sferele altor înălţimi ea ne priveşte şi ne spune cu glasul ei blând şi ferm totodată: „Nu mă plângeţi c-am plecat de la voi. Bucuraţi-vă că am fost cu voi!”

A fost şi va rămâne în sufletele noastre. Dumnezeu să îi odihnească sufletul bun cu drepţii Săi!

 

Pr. Theodor Damian

 

  1. Duminică 12 septembrie 2021, ora 2:00 PM, va avea loc la Biserica noastră („Sf. Ap. Petru şi Pavel”, la St. George Episcopal Church, 14 Street cu 27 Avenue, Astoria, New York) cuvenita slujbă memorială.

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.