default-logo

Centrele pentru refugiați din Bulgaria, supraaglomerate

Centrele pentru refugiați din Bulgaria și-au depășit capacitatea maximă cu peste 20%, atingând niveluri nemaivăzute în ultimii doi-trei ani, a informat agenția de presă BGNES.
În Bulgaria, refugiații și migranții — în principal din Algeria, Maroc și Tunisia, dar și din Pakistan, Afganistan și Siria — trebuie să stea pe coridoare și săli. „Oricând ne sunt aduși migranți reținuți în diverse locuri din țară, aproape toți au sub 30 de ani, iar peste 95% sunt bărbați. Foarte rar există printre ei oameni care cunosc vreo limbă occidentală”, a spus personalul de la unul dintre centre, citat de EURACTIV.
Condițiile afectează și personalul din aceste centre, care s-a plâns că este suprasolicitat și are resurse financiare limitate: „Pentru lucruri elementare, ne obligă să scriem rapoarte și explicații, și chiar și pentru piesele de schimb care costă 25 de euro, așteptăm luni de zile pentru aprobare”.
Ministerul de Interne a anunțat că guvernul va face locuințe specializate pentru cazarea temporară a străinilor – containere echipate – pentru a găzdui mai multe persoane în orașul Lyubimets, din sud.
Între timp, controalele la frontieră au fost înăsprite în Bulgaria, după ce doi polițiști au fost uciși când mașina lor de poliție a fost izbită de un autobuz care transporta 47 de migranți ilegali în orașul Burgas, la Marea Neagră. Accidentul a sporit îndoielile cu privire la corupția pe scară largă în controlul frontierelor și a forțat guvernul să anunțe măsuri mai puternice împotriva migranților ilegali. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*