default-logo

Tinerii urmăresc știrile, chiar dacă nu sunt mulțumiți de ceea ce află

Un nou studiu, realizat de Media Insight Project – colaborare între The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research și American Press Institute – asupra unui eșantion reprezentativ de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 40 de ani a pus în evidență faptul că generațiile tinere se informează, chiar dacă nu le place ceea ce citesc pe fluxurile de știri.
În linii mari, cercetarea arată că 79% dintre tinerii americani afirmă că în fiecare zi consumă știri. Raportul infirmă ideea că generațiile tinere nu sunt interesate de știri, o percepție determinată în mare măsură de statisticile care arată audiențe mai în vârstă pentru știrile de televiziune și ziare.
„Tinerii sunt implicați în mai multe moduri decât se crede”, a spus Michael Bolden, CEO și director executiv al Institutului American de Presă. Se estimează că 71% din această grupă de vârstă primește știri zilnic, în principal de pe rețelele sociale, dar 45% au spus că se informează și din surse tradiționale, cum ar fi posturi de televiziune sau radio, ziare și site-uri de știri.
Sondajul citat de tvnewscheck.com a mai constatat că aproximativ un sfert dintre tineri spun că plătesc în mod regulat pentru cel puțin un produs de știri, cum ar fi reviste sau ziare tipărite sau digitale, și un procent similar a donat cel puțin unei organizații de știri nonprofit.
În schimb, doar 32% afirmă că le place să urmărească știrile. Aceasta este o scădere semnificativă față de acum șapte ani, când 53% dintre mileniali spuneau asta. Mai puțini tineri recunosc că le place să vorbească cu familia și prietenii despre știri.
Persoanele care spun că se simt mai rău cu cât petrec mai mult online sau care stabilesc limite de timp pentru consumul știrilor indică o oboseală față de acestea, susține Tom Rosenstiel, profesor de jurnalism la Universitatea din Maryland.
Aproximativ 9 din 10 tineri spun că dezinformarea despre probleme și evenimente este o problem și au mărturisit că ei înșiși au fost expuși la dezinformări. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*