default-logo

Dezinformarea dinspre Rusia, în prim-planul agendei europarlamentarilor

Mai mulți deputați europeni au cerut Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE), componenta de politică externă a UE, să adopte o abordare mai cuprinzătoare pentru combaterea operațiunilor de interferență și de dezinformare existente dinspre Rusia. „Nu sunt deloc convinsă că delegațiile UE din străinătate fac ceea ce trebuie în ceea ce privește comunicarea strategică. Ar trebui să fie trimise instrucțiuni sistematice tuturor delegațiilor din străinătate. Nu costă un euro să faci asta. Este doar o chestiune de bună organizare și de prioritizare a muncii și să recunoaștem: nu facem suficient acum”, a declarat europarlamentarul francez Nathalie Loiseau. Potrivit EURACTIV, europarlamentarii au solicitat serviciului diplomatic al UE un răspuns coordonat la narațiunile rusești despre războiul din Ucraina.
Comentariile lui Loiseau au fost reluate de colegi, inclusiv deputații europeni Viola Von Cramon-Taubadel și Sergey Lagodinsky, care au cerut o politică mai cuprinzătoare pentru abordarea dezinformării și, respectiv, o abordare mai ofensivă a diplomației comunicării.
Ross Burley, co-fondator și director executiv al Centrului pentru Reziliența Informațională, care cercetează operațiunile de influență online, punctează că „țările de pe tot globul, în special din Europa, ar fi trebuit să recunoască amenințarea dezinformării pentru noi toți. Statele au eșuat și în ceea ce privește identificarea regimului lui Putin ca fiind ceea ce este cu adevărat”. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*