default-logo

În memoria prof.univ.dr. AUREL ARDELEAN, la Castelul „Károly” din Carei

Universitatea de Vest  VASILE GOLDIȘ Arad și Filiala GOLDIȘ Satu Mare organizează evenimentul științific: ECONOMIE-ISTORIE-SOCIETATE

În perioada 6-9 noiembrie 2019, la Castelul „Károly” din Carei, va avea loc evenimentul științific internațional intitulat: ,, ECONOMIE-ISTORIE-SOCIETATE”. Acest eveniment este organizat de Fundația Universității ,,Vasile Goldiș” – Filiala Satu Mare și Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” Arad, în memoria profesorului universitar doctor AUREL ARDELEAN, rectorul fondator al Universității de Vest ” Vasile Goldiș” Arad. Pentru buna reușită a acestei acțiuni științifice, alături de reprezentanții Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” vor fi prezenți și partenerii: Consiliul Județean Satu Mare, Academia Română – Institutul de Prognoză Economică București, Muzeul Județean Satu Mare, Școala Națională de Studii Politice și Administrative București, Primăria Municipiului Carei, Muzeul Municipal Carei, Direcția de Sport și Cultură Carei, Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale  Satu Mare.

Deschiderea acestui eveniment științific internațional de la Carei, va debuta joi, 7 noiembrie, de la ora 10.30, cu o conferință de presă, care va avea loc în incinta Castelului „Károly” din Carei. Menționăm faptul că Evenimentul face parte din cadrul proiectului: ”Exercițiu de cunoaștere a trecutului, înțelegere a prezentului și prefigurare a viitorului județului Satu Mare”, care este finanțat de Consiliul Județean Satu Mare din bugetul pe anul 2019-  domeniul Cultură. Prin intermediul celor 100 de lucrări științifice, înscrise în programul acestui eveniment, cercetătorii științifici și cadrele didactice din mediul academic vor prezenta abordări diferite pluridisciplinare și transdisciplinare, care vor scoate în evidență legătura dintre ECONOMIE, ISTORIE și SOCIETATE. Temele cuprinse în referatele științifice prezentate vor fi: sustenabilitatea creșterii economice, dimensiunea ecologică și socială a dezvoltării umane,  istoria Transilvaniei în anul 1919. De asemenea, vor fi surprinse în lucrările științifice și câteva provocări societale recente privind: educația, migrația forței de muncă, competitivitatea, inovarea și noile tehnologii. Publicul interesat este liber să participe la toate secțiunile acestui eveniment științific de la Carei.                

 Dumitru Țimerman / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*