◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

O româncă s-a calificat în sferturi la turneul de tenis de la Charleston

Gabriela Talabă a avansat în sferturile de finală ale turneului ITF W100 Charleston, care se desfășoară în Statele Unite, între 2 și 8 noiembrie. Românca a profitat de abandonul americancei Shelby Rogers, care s-a retras din cauza unei accidentări, înainte de partidă.

Jucătoarea noastră reușește o evoluție foarte bună în competiția din Carolina de Sud, ea venind din calificări. Astfel, ea a repurtat în această fază a turneului două victorii, 6-0, 6-0 cu Whitley Pate (SUA, wild-card, fără clasament) și 7-6, 6-3 cu Tessah Andrianjafitrimo (Franța, nr. 254 WTA).

Românca (nr. 217 WTA) a intrat pe tabloul principal, iar în primul tur a produs surpriza, impunându-se cu 7-6, 6-1 în fața localnicei Francesca Di Lorenzo (nr. 141 WTA), după un meci care a durat 1 oră și 37 de minute. Dacă primul set a fost unul foarte disputat,  cu numai puțin de 8 break-uri, în runda a doua Gabriela a fost mult mai concentrată și nu și-a mai pierdut serviciul, câștigând în doar 31 de minute.

În turul 2, Talabă trebuia să evolueze contra lui Shelby Rogers (nr. 58 WTA), principala favorită, însă aceasta a anunțat că nu poate juca din cauza unei accidentări. În sferturi, tânăra din Galați, de 25 de ani, o va întâlni vineri pe Mayar Sherif (Egipt, nr. 164 WTA). Pentru această calificare, tenismena din România va primi 28 de puncte în topul mondial și un premiu de 2.573 de dolari.

Performanța Gabrielei de la Charleston se va reflecta și în ierarhia WTA, unde va urca pe 206, cel mai bun loc din carieră, începând de luni, 9 noiembrie. Dar, în cazul când ea va mai avansa în fazele superioare, își poate îmbunătăți clasamentul. Saltul său din ultimii ani a fost evident, românca fiind poziționată la sfârșit de an, astfel: în 2017 – nr. 810, 2018 – nr. 406, 2019 – nr. 317.

 

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *