◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Andreea Răducan a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică

Andreea Răducan a anunțat, joi, in cadrul unei conferințe de presa, că demisionează din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică.

„Neîndeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a facut sa consider ca e nevoie de schimbare, ca poate nu sunt omul potrivit la conducerea federatiei. Sub o formă sau alta o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc sa facă o schimbare, spunand ca nu sunt soluții. Nu sunt dispusă in continuare să-mi asum ceea ce nu se dorește a se face in continuare, motiv pentru care am decis după ședința Comitetului Executiv sa pun punct prezenței mele in frunte Federației Române de Gimnastică.

Voi rămâne în continuare alături de gimnastica românească. Cred că și din cauza orgoliilor foarte mari ajungem în această situație. Am avut discuții corecte cu antrenorii federali. Dacă nu e timp sau nu există soluții eu nu pot sa continui în acest ritm. Cu regret părăsesc această federație și vreau să mulțumesc partenerilor noștri MTS și COSR care au fost alături de noi. Nu cred ca au fost lucruri pe care noi sa le fi cerut fără a avea un răspuns afirmativ. Problema rămâne ca noi nu putem sa ne ridicăm la nivelul cerințelor partenerilor noștri. Au fost multe lucruri pe care propuse, dar puține au avut un răspuns”, a declarat Andreea Răducan.

 

„Au fost doi ani destul de grei, in care am încercat atat cat am putut sa dezvolt proiecte frumoase, sa redau entuziasmul echipei din federația de gimnastică. Am venit la cârma federației cu mult entuziasm, deși știam ca nu va fi ușor. Nu se pot intampla minuni peste noapte și e nevoie de unitate, asta am susținut atunci. Mărturisesc ca ori mesajul nu a fost înțeles, ori mai putin imbratisat. Ca sportiva de performanta, vrei ca lucrurile sa le faci cat mai aproape de perfecțiune.

Pe barna era mult mai simplu decat sa raman aici ca președinte al federației. Ne-am straduit sa adunam bugetul, anul acesta FRG a avut cel mai mare buget. Au fost si sponsorizari, partea medicala fiind destul de costisitoare. Sportivii și antrenorii au avut totul la dispoziție pentru a-și desfășura activitatea așa cum trebuie. Ceea ce mi-a lipsit in mod direct a fost o echipa care sa inteleaga si sa fie dornica de schimbare. Am dorit sa facem unele schimbări in ceea ce privește colectivele tehnice”, a mai spus fosta gimnasta.

Raducan, aleasă in funcția de președinte la 4 august 2017, a susținut înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) și Marius Urzică (masculin), cărora le reproseaza neîndeplinirea obiectivelor, mai exact ratarea calificării cu echipele la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.


Echipele naționale feminine si masculine ale României, conduse de antrenorii Nicolae Forminte, respectiv Marius Urzică, au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo in urma rezultatelor slabe înregistrate la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart.

Romania va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar la individual prin sportivii Maria Holbura (individual compus) și Marian Dragulescu (sarituri).

 

m.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *