default-logo

Fostul președinte Donald Trump își face propria rețea socială

Compania care va da naştere viitoarei reţele sociale a fostului preşedinte american Donald Trump şi societatea cu care urmează să fuzioneze pentru a intra pe bursă au anunțat că un grup de investitori instituţionali s-a angajat să contribuie cu un miliard de dolari. Această sumă s-ar adăuga celor 293 de milioane de dolari recuperaţi de SPAC (special purpose acquisitions company) Digital World Acquisition Corp când a ajuns pe Wall Street, în luna septembrie.
Eliminând taxele de tranzacţie, Trump Media & Technology Group ar trebui să recupereze 1,25 miliarde de dolari pentru a finanţa lansarea reţelei sociale a fostului lider de la Casa Albă, a adăugat documentul.
Intitulată Truth Social, viitoarea platformă a fost prezentată de fostul preşedinte ca o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube, unde a fost blocat ca urmare a controverselor iscate de asaltul asupra Capitoliului, de la Washington, din 6 ianuarie. Disponibilă în prezent în precomandă pe App Store, noua platformă ar trebui să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.
Impulsionate de interesul investitorilor particulari, acţiunile SPAC au crescut vertiginos în urma anunţului privind fuzionarea sa cu compania lui Trump.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.