default-logo

Rostiri, emoții și romantism, alături de Sergiu Cioiu, la UZP TV

De Sfântul Nicolae, echipa UZP TV vă propune câteva momente de reflecții și emoții, prin vocea „artistului universal” Sergiu Cioiu, cel care ne deschide astăzi, în ziua în care se vestește sosirea Crăciunului, o lume a poeziei cântate, în două microrecitaluri lirice de excepție.
***
Veți asculta rostiri din inegalabilul Lucian Blaga, eseist, filosof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar, academician și diplomat român, la șase decenii de la trecerea în eternitate  – „o eternitate a limbii române”, așa cum a numit-o sugestiv Sergiu Cioiu.
***
Cel de-al doilea moment poetic face parte din volumul „Salonul Refuzaților” (2008), semnat de Miron Manega. Chiar dacă, temporar, și-a suspendat activitatea lirică, Miron Manega, „acrobatul care se zdrobește cu blândețe de plasa salvatoare”, cum îl numea Laurian Stănchescu, ne arată un mozaic al Universului, cealaltă față a jurnalistului.
Vizionare plăcută!

Ovidiu Z.

Despre autor
  1. Berechet Maariana Reply

    Pacat ca postul asta nu e foarte cunoscut – dar lucram la asta – caci aparitia lui Sergiu Cioiu ar fi fost un foarte frumos cadou de sarbatori pentru romani

Lasă un răspuns

*