default-logo

„Basarabia acasă”

Sincere mulțumiri pentru sprijinul acordat la desfășurarea manifestării „Basarabia acasă” domnului manager al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Dr. Gabriel-Tiberiu Rustoiu, și domnului Dragoș Ursu.

Prezența Basarabiei, prima provincie românească care a început procesul Unirii cu Țara-mamă, prin Istorică Hotărâre a Sfatului Țării de la Chișinău, la 27 martie 1918, a fost nu doar una simbolică, ci materializată concret prin Expoziția „Monumentelor Basarabiei furate”, lansarea volumului „Războiul monumentelor”, autor Iulian Rusanovschi, și prezentarea filmului documentar „Nicolae Costin-Apostol al românismului”- au fost argumente incontestabile ale luptei perpetue a românilor din stânga Prutului pentru identitatea lor.

Toată recunoștința și pentru posibilitatea de a lăsa pentru vizitare, pe o perioadă determinată, Expoziția „Monumentelor Basarabiei furate” în continuare la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Alese mulțumiri și din partea partenerilor manifestării: A.O. Monumentum, Asociația Tighina, Uniunea ZIariștilor Profesioniști/UZPR, TVR Moldova, Trinitas tv, Vocea Basarabiei, Radio Chișinău, ziarele „Lumina”, „Făclia”, „Ultima oră”, „Literatura și arta”.

 

Amb. Iuliana Gorea Costin

Președinte de onoare al Asociației de Dezvoltare pentru România

Despre autor

Lasă un răspuns

*