◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Purificarea apei în mod natural. Metodă folosită în caz de supraviețuire

Dezastrele pot să lovească în orice moment, făcând de multe ori lucrurile pe care le considerăm accesibile inaccesibile. Cel mai bun exemplu este apa.

Apa devine întotdeauna prioritatea numărul unu într-o situație de urgență, urmată de alimente și adăpost. Toată lumea ar trebui să se pregătească pentru dezastre prin păstrarea unei cantități de apă în casă, dar mai ales să cunoască modalitatea prin care apa poate fi purificată în mod natural.

Purificarea apei contaminate

Există multe scenarii în care ar trebui să aveți resurse de apă purificată sau dezinfectată.

Aprovizionarea cu apă ar putea fi întreruptă în anumite situații critice, iar proviziile se vor consuma mai devreme sau mai târziu. Este posibil să fie nevoie să vă părăsiți casa în anumite situații, iar sursele de apă din natură sunt poluate. Ați putea fi blocați în pustie fără acces la apă curată. Indiferent de situație, dacă apa potabilă nu este disponibilă, există mai multe posibilități pentru a filtra apa și a o face potabilă:

 

Fierbere

Se fierbe apa, dacă este posibil, pentru a ucide bacteriile și alte organisme dăunătoare care pot fi prezente. Dacă această metodă nu este la îndemăna atunci treceți la următoarea.

Tablete de purificare

Dacă nu puteți fierbe apa, dezinfectați-o cu ajutorul tabletelor de purificare a apei. Problema este că acestea se vor termina într-o zi, iar dacă situația în care vă aflați nu vă permite să cumpărați asemenea tablete, atunci trebuie vă fabricați propriul filtru.

Fabricarea unui filtru din materiale găsite în natură

Fabricarea unui astfel de filtru nu este un lucru foarte greu sau care să necesite prea multă îndemânare. În primul rând aveți nevoie 3 recipiente din plastic, de preferat 3 sticle din plastic, pe care le găsiți aruncate pe marginea oricărui drum…în caz de nevoie. Dacă nu, atunci cu siguranță că le aveți acasă.

Primul recipient este necesar pentru apa murdară, al doilea pentru fabricarea filtrului și cel de-al treilea pentru apa purificată.

  • Sticla în care se va fabrica filtrul natural de purificare se va tăia pe fund.
  • Inițial, dopul se va lăsa în poziție, iar prin partea tăiată se va introduce o bucată de material. Ideea este ca această bucată de material să fie cât mai curată.
  • Apoi urmează introducerea primului strat, care este din cărbune. Sfatul este ca înainte de a fi introdus cărbunele în sticlă să fie mărunțit cât mai bine. Cu cât stratul este mai fin cu atât apa se va purifica mai bine!
  • Apoi se introduce al doilea strat, care este compus dintr-un nisip foarte fin.
  • Al treilea și ultimul strat este compus din pietricele de dimensiuni mici. Acestea au rolul să fixeze nisipul din stratul inferior.

Purificarea apei

Filtrul este gata! Acum turnați apa murdară prin el și nu uitați să înlăturați dopul de la filtru. În câteva minute va curge apa purificată, motiv pentru care acum este nevoie de cel de-al treilea recipient, în care apa curată se va scurge.

Notă : Apa filtrată utilizând acestă metode nu este întotdeauna adecvată pentru consum. Se recomandă fierberea ei!

Apa, legătura cu divinitatea

În anul 1980, un medic imunolog pe nume Jacques Benveniste avea să declare că apa are proprietatea de a păstra memoria moleculelor cu care intră în contact.

Comunitatea științifică nu avea să susțină teoria lui Benveniste și chiar a solicitat ca acesta să fie exclus din lumea științifică.

La început, din curiozitate, omul de știință Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel, a preluat cercetările lui Benveniste. La scurt timp, și-a dat seama că ceea ce susținea Beneviste poate fi considerată una dintre marile descoperiri ale secolului al XX-lea.

Luc Montagnier este recunoscut prin cercetările pe care le-a efectuat privind virusul HIV. El a detectat în plasma sanguină a persoanelor bolnave de SIDA unde electromagnetice. Această descoperire a deschis noi căi pentru tratamentul și vindecarea acestei boli.

După această descoperire, Montagnier și-a continuat cercetările pe descoperirile realizate de predecesorul său, Benveniste. El constată că apa are o caracteristică vibratorie care transmite informația moleculară și genetică. La fel și sângele care este infectat cu viruși are aceeași proprietate.

În spatele unei simplități a apei se ascunde un mister greu de descifrat. Apa are memorie, la acest rezultat au ajuns specialiștii.

Unul dintre aceștia este Masaru Emoto. El a studiat structura apei supusă la diverse tipuri de influențe energetice pozitive sau negative cum ar fi, vorbe, cuvinte scrise, rugăciuni, muzică, imagini.

Emoto a descoperit că apa se modelează sau se cristalizează în funcție de amprenta care intră în contact cu ea. Este cunoscut faptul că apa constituie 70% din organismul uman și transmite informații către celulele umane.

Memoria apei este încă un concept controversat în lumea științifică, care însă poate oferi o perspectivă profundă asupra interacțiunii permanente între om, mediu și viață.

Apa conține o energie vindecătoare. Așezați-vă pe malul mării sau al oceanului și toate grijile, tot stresul vor dispărea.

Emoto susține că toate gândurile și emoțiile rezonează pozitiv sau negativ cu apa care stochează mesaje ascunse. Apa face legătura cu divinul, cu sacru.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *