◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Câți sportivi ar fi intrat pe teritoriul Australiei la fel ca Novak Djokovic în ultimele zile

Cel puţin trei tenismeni, cu aceeaşi derogare medicală primită ca şi Novak Djokovic, au intrat deja în Australia pentru primul Grand Slam al anului de la Melbourne, iar alţi jucători cu scutiri medicale sunt aşteptaţi săptămâna viitoare, conform unei surse citată de Reuters.

Liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, a fost nevoit să-şi petreacă, vineri, Crăciunul Ortodox de rit vechi în stare de detenţie, după ce viza lui a fost anulată de autorităţile australiene la intrarea în ţară, pe motiv că documentele lui sunt insuficiente pentru a-i permite accesul fără a fi imunizat contra Covid-19.

Avocaţii lui Djokovic, de nouă ori câştigător al trofeului la Melbourne, duc acum o bătălie juridică şi pregătesc documentele care să-i permită anularea expulzării la audierea programată luni la Melbourne la o instanţă federală.

Totuşi, alţi doi jucători, în situaţie similară cu Djokovic, au intrat totuşi în Australia pe baza unei derogări medicale, conform ministrului afacerilor interne Karen Andrews, care a precizat că documentele celor doi sunt verificate de Forţele australiene de frontieră.

Scutiri medicale au fost acordate şi altor jucători şi oficiali care urmează să sosească în Australia, conform sursei citate de Reuters.

Tennis Australia (TA), organizatoarea Grand Slam-lui de la Melbourne, nu a mai comentat situaţia de când Novak Djokovic a fost reţinut miercuri la prânz pe aeroport.

Iniţial, Craig Tiley, directorul turneului de Grand Slam şi şeful TA, a susţinut decizia de acordare a unei derogări medicale lui Djokovic, înainte de reţinerea sârbului.

Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole, a susţinut că s-au acordat peste 20 de scutiri medicale celor nevaccinaţi, în vederea participării la Australian Open.

Tiley a precizat în această săptămână că au existat 26 de cereri pentru scutiri medicale, dar că au fost aprobate doar ”o mână” dintre ele.

Justin Quill, un specialist în legislaţia media, a opinat că Novak Djokovic ar putea juca la Australian Open, chiar în timpul procesului de contestare a deciziei de expulzare. Sunt mari şanse ca procesul de audiere să se încheie după data de 30 ianuarie, ultima zi a primului Grand Slam din 2022.

”Dacă se dovedeşte că Novak are dreptate şi că autorităţile nu au avut niciodată dreptul de a-l deporta, el poate primi înapoi şansa de a juca la Australian Open. El poate reveni în tentativa lui de a deveni jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie”, a spus Jutin Quill.

ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *