◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Centrul Cultural EUGEN IONESCU- Slatina, gazdă de onoare a piesei „BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!”

 

Recent, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina a fost gazda de onoare a mult-îndrăgitului spectacol „BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!”, de Claudia Motea, în regia lui Beatrice Rancea.

Acest spectacol avangardist vorbește despre marile iubiri ale sculptorului Constantin Brâncuși, femei celebre ce i-au influențat creația. Un moment privilegiat consider că a fost întâlnirea mea cu actrița/dramaturg Claudia Motea, care ne-a făcut o mărturisire inedită și sinceră despre acest eveniment: „Sunt bucuroasă că mă aflu aici, în Slatina…De altfel, e primul pas făcut cu acest spectacol pe pământ oltenesc și cred că sunt în asentimentul lui Brâncuși de a duce spectacolul cât mai aproape de casa lui… George Smarandache, directorul Centrului este un excelent amfitrion și un inimos, care iubește mult și respectă tezaurul cultural național. Întreaga noastră echipă, de cum am ajuns în oraș, a fost invitată la Muzeul Etnografic slătinean, unde am fost primiți cu multă căldură și ne-am umplut sufletul cu tradiții și obiceiuri străvechi, obiecte și imagini de o mare valoare istorică… Într-adevăr, veșnicia s-a născut la sat și noi suntem datori să păstrăm și să cinstim valorile noastre naționale. Brâncuși a fost un artist titan și chiar dacă a trăit la Paris o bună parte a vieții, el în sângele lui a rămas țăran oltean și în întreaga sa creație a relevat frumusețea portului național românesc. De câte ori joc BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! simt că plătesc un tribut onorant artei românești și fac o mărturisire de iubire din plin marelui nostru artist. Acum, aici, în Slatina, îmi doresc ca fascinanta poveste a lui Brâncuși să înalțe inimile spectatorilor și să trăim împreună un sentiment de mândrie că el, marele artist este oltean ca și noi”.

 

Un comentariu pentru “Centrul Cultural EUGEN IONESCU- Slatina, gazdă de onoare a piesei „BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *