default-logo

Povestea prințesei Turandot, pe scena Teatrului Excelsior din București (8, 9, 27 martie 2019)

Teatrul Excelsior din București prezintă vineri, 8 și sâmbătă, 9 martie 2019, la ora 19.00, în Sala ”Ion Lucian” (Sala Mare) primele reprezentații ale spectacolului ”Turandot” – o adaptare a piesei omonime a lui Carlo Gozzi, în regia Sânzianei Stoican. Premiera oficială va avea loc pe 27 martie 2019, ora 19.00, chiar de Ziua Mondială a Teatrului.

Distribuția: Turandot – Dana Marineci; Kalaf – Bogdan Nechifor / Dan Pughineanu; Adelma – Camelia Pintilie / Altoum / Ismaele – Alex Popa; Ta –Mircea Alexandru Băluță; Pa – Mihai Mitrea; Zelima – Oana Predescu; Schirina – Mihaela Trofimov; Barach – Oliver Toderiță. Scenografia: Valentin Vârlan. Light design: Costi Baciu și Cristian Niculescu. Ilustrația muzicală: Sânziana Stoican. Regia tehnică: Andreea Ghiciu / Dana Popescu.

Spectatorii sunt purtați cu secole în urmă, în îndepărtata Chină, unde temuta prințesă Turandot – de o frumusețe aproape nepământeană și de o istețime care întrece orice închipuire – îi supune unui test pe toți aceia care aspiră la mâna ei. Pretendenții trebuie să dezlege răspunsul celor trei ghicitori, cu riscul de a-și pierde viața. Mulți prinți au încercat și niciunul nu a reușit. Acum este rândul lui Kalaf, prințul tătarilor, să parcurgă proba ghicitorilor. Oare pentru el, finalul va fi altul?

”O trupă de actori ne readuce la viață această poveste, într-un spectacol care provoacă imaginația spectatorilor să pătrundă în lumea prințesei Turandot. O lume dominată de frică și de ură, dar care, ca în orice poveste care merită povestită, are șansa de a se schimba. Vă invit să ne fiți alături în această călătorie în trecut și poate că astfel prezentul ni se va arăta într-o lumină diferită!” – Sânziana Stoican.

Din lumini picturale și umbre de sunet, Turandot” dezvăluie o lume misterioasă care îmbină elemente inspirate din tradiția commediei dell’arte și din cultura chineză cu detalii subtile de storytelling și inserții de realism psihologic – un melanj unic, pus în valoare de scenografia semnată Valentin Vârlan. Actorii sunt naratorii și personajele enigmaticei povești pe care spectatorii sunt provocați să o descifreze cu cheia propriei imaginații și să descopere o altfel de poveste de iubire, cu îndrăgostiți cum numai o dată la o mie de ani poți întâlni.

”Turandot”, una dintre cele mai fascinante povești ale lumii orientale, se dezvăluie publicului pe scena Teatrului Excelsior. Căci dacă n-ar fi, nu s-ar povesti.

Biletele sunt disponibile la Teatrul Excelsior (Strada Academiei, nr. 28) și online, pe site-ul bilet.ro.

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*