◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Nistor Becia, președinte al UZP-UK, continuă eforturile de susținere a sănătății în comunitatea românească din Țara Galilor

Inițiativa de promovare a problemelor de sănătate mintală lansată de doamna Diana Stroia-Matthews, consulul onorific al României în Țara Galilor. și de psihologul român dr. Nistor Becia, președinte al UZP-UK, are ca scop informarea, implicarea și sprijinul în ceea ce privește sănătatea mintală și bunăstarea sănății mintale pentru comunitatea de români din Țara Galilor. În același timp, proiectul urmărește implicarea și colaborarea cu autorățile galeze în vederea adaptării în funcție de nevoi sau chiar a dezvoltării serviciilor necesare.

Din discutiile inițiate cu forumurile sistemului de sănătate din Țara Galilor și cu Consiliul pentru Serviciul de Voluntariat (CVS) din Swansea și Neath Port Talbot rezultă că este încurajată comunitatea de români. Este pusă la dispoziție „EYST Multi-lingual Helpline Wales”, o resursă utilă, deoarece limba română este o limbă listată. Astfel, se acționează ca un serviciu care pune în direcția necesară persoanele care vorbesc alte limbi decât engleza sau doresc să vorbească în limba lor maternă.

https://multilingualhelpline.wales/

https://multilingualhelpline.wales/…/22.MHW-flyer…

Pentru copii, tineri, părinții acestora și profesioniștii care lucrează cu ei se află în pregătire website-ul „tidyMinds”, realizat în numele Consiliului de Sănătate Swansea Bay University Health Board, pentru a-i ajuta pe cei în nevoi să înțeleagă modul în care parcurg această perioadă tensionată, felul în care se simt, dar și găsirea de sfaturi și sprijinul potrivit. Acest website este, de altfel, tradus și în limba română și se lucrează continuu pentru a răspunde nevoilor, inclusiv dezvoltarea unei versiuni pentru adulți în care psiholog dr. Nistor Becia și doamna Diana Stroia-Matthews, consulul onorific al României în Tara Galilor, sunt implicați direct în a oferi consultanță și informații utile relevante minorităților din Țara Galilor. Se speră ca noul website pentru adulți să fie disponibil în luna mai.

https://tidyminds.org.uk/

Situația din Ucraina este traumatizantă pentru membrii familiilor, dar și pentru prietenii sau apropiații care locuiesc în prezent în Țara Galilor. Linia telefonică de asistență pentru sănătate mintală CALL (Community Advice & Listening Line) este disponibilă 24 de ore din 24 pentru a oferi sprijin. Sunați la 0800 132737 sau trimiteți un sms „Ajutor” la 81066.

https://www.callhelpline.org.uk/

Site-ul CALL, de altfel, este un bun îndrumător privind cele mai comune probleme de sănătate mintală și oferă idei despre cum pot fi abordate. Problemele pentru care găsiți ajutor pe acest website sunt enumerate în casetele de mai jos, iar abordarea folosită se numește Terapie cognitiv comportamentală (CBT).

https://www.callhelpline.org.uk/SASelfAssessment.asp

Refugiații și solicitanții de azil s-au confruntat adesea cu traume fizice sau psihice în călătoria lor spre Țara Galilor. Asigurarea accesului refugiaților și a solicitanților de azil la servicii de sănătate, inclusiv la servicii de sănătate mintală, este o prioritate. Acest site explică unde și cum pot primi asistență medicală refugiații și solicitanții. Toți solicitanții de azil și refugiații pot avea acces la tratament medical gratuit de la Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Țara Galilor.

https://sanctuary.gov.wales/refugeesan…/healthandwellbeing

Dacă sunteți un membru de familie al unui cetățean britanic care locuiește în mod normal în Ucraina și intenționați să solicitați o viză pe ruta migrației familiale, citiți instrucțiunile privind vizele pentru membrii de familie apropiați ai cetățenilor britanici care locuiesc în mod normal în Ucraina. Ar trebui să sunați la +44 (0) 300 3032785 pentru asistență înainte de a aplica.

https://homeofficemedia.blog.gov.uk/…/home-office…/

Lucrăm continuu și sperăm că vom putea posta pentru a va pune la dispoziție și alte știri în ceea ce privește progresul colaborărilor făcute cu autoritățile din Țara Galilor, cât și o serie de resurse și linkuri utile.

#MentalHealth #Ukraine #WalesCares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *