◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

BIGFOOT, UN SUPRAVIETUITOR PREISTORIC

În data de 5 iunie 2019, FBI Record Vault a publicat mai multe fişiere cu privire la anchetele referitoare la Bigfoot sau Yeti. Fişierele au fost publicate ca urmare a cererii efectuate de Freedom of Information Act.

Cele mai multe documente datează din anii 70 și sunt o corespondenţa între FBI și Peter Byrne, director Bigfoot Information Center and Exibition. În această corespondenţa, FBI-ul cerea mai multe informații cu privire la analizele de piele și par, descoperite în nord-vestul Pacificului.

Răspunsurile date de Peter Byrne fac referire la existența unui animal care este de origine necunoscută. Primele informații cu privire la existența acestui misterios animal au parvenit în anul 1924, atunci când mai mulți muncitori care lucrau într-o pădure din apropiere de Portland au observat o creatură care semăna cu o maimuța. Unul dintre muncitori a tras un foc de armă în direcția animalului, dar acesta a dispărut cu repeziciune în interiorul pădurii.

A urmat o altă întâmplare care s-a petrecut într-un canion. Mai mulți mineri au observat un animal cu dimensiuni mari care semăna cu o maimuța și se mișca extrem de rapid. Pentru ca animalul era extrem de violent, minerii s-au retras într-o cabană. Timp de mai multe ore, animalul a aruncat cu pietre în pereții cabanei. Conform descrierii, creatura avea o înălțime de 2,5 metri și dispunea o forța deosebită.

O altă întâmplare avea să se producă în anul 1924, în Canada, în apropiere de Vancouver. Albert Ostman a fost un celebru căutător de aur. O lungă perioadă și-a petrecut-o în munți, cuprins de mirajul aurului.

Nopţile și le petrecea în locuri unde își improviza o mică tabără. Într-o dimineața, a constatat că rucsacul, pușca și ghetele îi dispăruseră. La scurt timp, s-a văzut înconjurat de patru creaturi care aveau aspectul unor maimuțe. Două dintre acestea erau masculi, foarte puternici și cu înălţimi de peste doi metri.

Timp de șase zile, Ostman a fost ostatecul acestor creaturi. Într-un final, reușește să-și recupereze pușca, trage câteva focuri de armă și fuge.

Astfel de întâmplări au fost povestite și de indienii din Canada și SUA. Aceștia evitau zonele unde susţineau că trăiesc astfel de creaturi pe care le numeau diavolii munților. În anul 1928, un indian din tribul Nootka a fost atacat de mai multe creaturi. A reușit să se salveze cu mare greutate, refugiindu-se în mijlocul unei ape cu ajutorul unui canoe.

Primele imagini cu o Bigfoot au fost surprinse de doi tineri, într-o zonă muntoasă din SUA, în anul 1967. Au urmat alte imagini și chiar filme cu misterioasă creatură. Cele mai recente au fost surprinse de către un polonez în Munţii Tatra, în anul 2018.

De-a lungul timpului, au fost organizate expediţii în încercarea de a captura un astfel de exemplar. Din păcate, nu a fost capturat niciun exemplar. Totuși, au fost descoperite probe ale existenței misterioasei creaturi, excremente, par, urme și amprente de mari dimensiuni lăsate pe sol.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *