◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

SUA se confruntă cu ”revoluția culturală” în stilul comunismului chinez!

Actualele proteste violente din SUA se folosesc de moartea nefericită a lui George Floyd pentru a impune în realitate o agendă culturală neo-marxistă dură în societatea americană. Furia protestatarilor nu are nicio legătură cu democrația și statul de drept, ci doar cu impunere a unui stil de viață totalitar stângist în cea mai puternică țară de pe glob. Violențele tinerilor protestatari se aseamănă cu ”revoluția culturală” din anii 1960, din China comunistă a lui Mao Zedong. Aceeași dorință distructivă de a se demantela vechile valori: familie, religie, tradiție, cultură, democrație și drepturile omului. Totul se aseamănă cu un iconoclasm în maniera khmerilor roșii ai lui Pol Pot. În America se distrug statui și monumente ale libertății, la fel ca statuile lui Buda din Afganistanul controlat de talibani. Cea mai mare democrație a lumii culege roadele unei politici de extrema stângă permisivă și promovată în mediile universitare din SUA, care au eliminat toate valorile ierarhice culturale tradiționale și obiectivitatea științifică și drepturile democratice. Corectitudinea politică care a eliminat dezbaterea publica, dialectica, a exclus de fapt democrația din discursul cultural și politic. Corectitudinea politică este în realitate anticamera comunismului, lipsa libertății. În universitățile americane ideologia a bătut știința, iar viziunea comunistă a învins impunând dictatura propagandei ideologice împotriva celor care gândesc altcumva decât socialiștii, de la Marx, Lenin, Marcuse sau Sartre. Acest dezechilibru intelectual demarat în 1968 a dezechilibrat balanța culturală. Stânga extremistă a învins știința, democrația și bunul simț în America. Acum asistăm la impunerea agendei extremiste de tip Antifa în politica și societatea americană. Violențele din marile orașe americane se aseamănă cu haosul impus și indus de pe bulevardele din Moscova și Petersburg din vara lui 1917 înainte de revoluția din noiembrie.

America este în fața provocării unei revoluții bolșevice în stil nou. Protestatarii se bat cu statuile și morții, pentru victoria finală împotriva democrației, drepturilor omului, proprietății private și libertății de gândire, în vederea impunerii unui regim neo-comunist. Occidentalii din clasele de jos sau de mijloc, care nu au trecut prin socialismul real trăiesc distopic speranța utopiei instaurării unui nou comunism, care nu a fost corect aplicat în fostele țări est-europene, în viziunea lor, de fapt vor fi primele victime ale terorii ce va urma într-o societate totalitară croită după modelul ”1984”, ”Ferma Animalelor” sau ”New Brave World”. Tăvălugul iconoclast pare de neoprit. Statuia marelui patriot democrat Taddeusz Kosciusko din Washington a fost vandalizată de protestatarii comuniști spre indignarea ambasadorului polonez. Guvernatorul statului american Virginia a ordonat ca un simbol important al perioadei confederate, marcate de sclavagism, să fie înlăturat din capitala Richmond. Ralph Northam a declarat că statuia generalului Lee, fost comandant al armatelor confederate în timpul războiului civil din America, onorează un sistem bazat pe cumpărarea şi vânzarea oamenilor. Monumentul înalt de 18 metri dedicat generalului Robert E. Lee dăinuie în Richmond încă din 1890. În ultimii ani, asemenea statui confederate au devenit motive ale unor proteste din partea celor care afirmă că aduc omagiu unei tradiţii de sclavagism şi rasism. Participanții la revoltele din Washington au vandalizat un monument dedicat celor care au fost uciși de regimurile comuniste, imaginile înfățișând și câțiva manifestanți care fac gesturi obscene în fața monumentului, scrie presa americană. „Având în vedere că grupările Antifa susțin în mod deschis ideologia marxistă și ne-au vandalizat monumentul și înaintea acestor proteste, nu este surprinzător că aceste grupări au venit și acum să vandalizeze și să dezonoreze memoria a celor peste 100 de milioane de morți”, a spus directorul executiv al Fundației pentru Memorialul Victimelor Comunismului, Marion Smith.

Revoluția neo-comunistă americană continuă cu auto-umilirea unor grupuri de albi de stânga care-și cer iertare public pentru sclavia din trecut promovată de străbunicii lor. Unii albi sărută ghetele cetățenilor de culoare considerându-se a priori vinovați pentru secolele de sclavie din trecut. Paradoxal asistăm la un rasism pe invers prin impunerea unei vini colective seculare, care nu se mai stinge niciodată. Fii de burghezi și de culaci trebuie să piară, pentru vina părinților de a nu fi săraci? E o viziune pur marxistă și bolșevică. Scandarea ”Black lives matters” pare că nu mai viețile celor de culoare contează, ale albilor, nu? Rasism la cei de culoare nu există? Este numai un apanaj al albilor? Rasismul este o rău pentru toate culorile și națiile, Discursurile de ură împotriva albilor de pe bulevardele americane în flăcări par că seamănă cu cele din Germania interbelică sau cu cele împotriva culacilor din Rusia lui Sttalin? Această recrudescentă a extremei stângi în America pare că nu este întâmplătoare. Ea vine după pandemia declanșată de virusul ideologic chinez care a devenit global. A luat locul RP Chineză locul fostului URSS pentru introducerea noului comunism global? Doar democrația, drepturile omului, libertatea și credința liberă sunt singurele căi care pot salva America și lumea. Restul e totalitarism atroce și întuneric.

Ionuț Țene  / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *