◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Jurnalismul local, în criză de personal

Posturile locale de știri nu sunt imune la deficitul de forță de muncă din SUA.
Angelo Lynn, editorul și editorul Addison County Independent, consideră că cea mai mare provocare în a aduce mai mulți jurnaliști în redacții este criza actuală a locuințelor și a îngrijirilor. Pe de altă parte, „este important ca studenții să înțeleagă că trebuie să fie fotografi, să poată face videoclipuri, podcast. Ei trebuie să poată face totul și pe deasupra să scrie și o poveste bună”, a spus Lynn.
„Îmi fac interviurile, filmez, scriu și montez”, a explicat Melissa Cooney, reporter Channel 3, ilustrând faptul că fiecare profesionist media trebuie să compenseze pentru cel puțin încă un coleg.
Reporterii TV aflați la început se confruntă cu provocări financiare.
„Procesul de angajare a suferit multe schimbări de când suntem în pandemie. A durat ceva timp pentru ca această industrie să ajungă din urmă cu problemele forței de muncă”, a spus directorul general WCAX, Jay Barton. O altă problemă este că studenții fac și câte un an pauză, ceea ce înseamnă mai puțini jurnaliști tineri pentru locuri de muncă de debutanți.
Tabitha Armstrong, directorul general al Newport Daily Express, spune că și redacţia pe care o conduce resimte tensiunea. „Cu siguranță funcționăm cu personal insuficient”, a spus ea.
Richard Watts, de la Universitatea din Vermont, spune că acest lucru ar putea fi din cauza unei schimbări în modul în care studenții aleg să-și folosească abilitățile jurnalistice. „Programul nostru nu este un program de jurnalism, în sine. Este sub ceva ce numim relatare și povestire documentară și le permite studenților să conceapă o întreagă varietate de lucruri pe care le-ar putea face”, susține profesorul.
Plata este, de asemenea, o problemă. Pentru instituțiile locale de știri poate fi dificil să atingă cerințele competitive ale pieței muncii în ansamblu, potrivit wcax.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *