◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Programul de redresare al Poloniei, aprobat în sfârșit

Comisia Europeană a aprobat planul de redresare de 35,4 miliarde de euro pentru Polonia, după o întârziere generată de opoziția Varșoviei de a anula reformele judiciare.„Am ajuns la acest punct după negocieri lungi și intense, abordând, de asemenea, unele aspecte fundamentale legate de statul de drept care au impact asupra climatului investițional”, a declarat comisarul pentru Economie, Paolo Gentiloni.
Fondurile pentru COVID-19 au fost suspendate de executivul UE din cauza preocupărilor privind statul de drept în Polonia și situația Camerei de disciplină, contestată, introdusă în 2018.
Camera a fost considerată responsabilă pentru demiterea mai multor judecători care criticau guvernul, existând îngrijorări legate de independența judiciară a țării, relatează EURACTIV.
Parlamentul polonez a adoptat recent un proiect de lege pentru înlocuirea Camerei cu un nou organism, mișcare care a ajutat la deblocarea a aproximativ 24 de miliarde de euro în granturi și 12 miliarde de euro în împrumuturi, pentru redresarea țării.
Pentru a elibera fondurile, însă, Polonia va trebui să îndeplinească o serie de condiții, inclusiv desființarea Camerei de disciplină și revizuirea hotărârilor judecătorilor suspendați. „Mă bucur că acest proces lung a rămas în urmă”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *