default-logo

MII de români, OBLIGAŢI să își schimbe BULETINUL, PERMISUL de CONDUCERE sau PAŞAPORTUL.

Decizie majoră adoptată de Senat.
Toți românii al căror nume conține litera „î” sau care provin din localități a căror denumire conține această literă la interior vor trebui să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Conform unui proiect votat joi de Camera Superioară a Parlamentului, toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera ”â” în locul literii ”î”, conform regulilor Academiei, iar toate actele de identitate vor fi modificate schimbate în acest sens, anunţă profit.ro.
Proiectul legislativ va fi transmis acum spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Măsura a fost propusă în condițiile în care, după 1989, litera „î” în interiorul cuvintelor a fost înlocuită cu litera „â”. În unele cazuri, numele localităților a fost modificat astfel încât să respecte regulile corecte de grafie.

Spre exemplu, în 1994, orașul Cîmpulung a devenit prin lege Câmpulung, iar, în 2003, satul Sînnicolau Român, din județul Bihor, a devenit comuna Sânnicolau Român.
Înscrisurile oficiale emise până la intrarea în vigoare a noii legi, în care denumirile sunt înscrise cu ”î”, își vor păstra însă valabilitatea.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.