default-logo

Începe Festivalul Folcloric de la Mioveni

La Mioveni, în județul Argeș are loc, în perioada 08 – 11 august 2019, prima ediție a Festivalului/Concurs Național de Folclor „MIOVENI” 2019.
Participă ansambluri din toate zonele țării, respectiv din: Suceava, Brașov, Arad, Cluj-Napoca, Sălaj, Bacău, Călărași şi Argeș precum și două ansambluri de peste hotare Rusia și China.
Cele 8 grupuri care vor intra în competiție, desemnate în urma preselecțiilor, sunt:
– Ansamblul Balada Humorului , județul Suceava
– Ansamblul Junii Brașovului, județul Brașov
– Ansamblul Junii Podgoriei, județul Arad
– Ansamblul Mugurelul al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca
– Ansamblul Bărăganul, județul CălărașI
– Ansamblul Someșul, județul Sălaj
– Ansamblul Zestrea, județul Bacău
– Ansamblul Doina Bascovului, județul Argeș
 .
Juriul va fi format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum Elise Stan, Ileana Vieru, Constantin Enceanu, Doina Isfanoni și Cătălin Oancea. Prezintă Iuliana Tudor de la televiziunea română.
Festivalul va debuta joi, 8 august în centrul orașului argeșean cu o paradă a portului popular și primul spectacol artistic din cadrul concursului, seria spectacolelor continuând și în ziua de vineri, 9 august.
Sâmbătă, 10 august, de la ora 12.00, la Cula Racovița din apropiere va avea loc prima ediție a “Festivalului Dogarilor” și sărbătoarea “Zilei Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”, manifestări cultural-artistice care vor include ateliere meșteșugărești, expoziții tematice și prezentare de dansuri populare. 
Seara de sâmbătă se va încheia cu “Hora Satului”.
 
Constantin PAŞOL

  

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*