◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

O revistă realizată cu sufletul

Iată că Revista „Constelaţii Diamantine” a împlinit zece ani de apariţie şi trece în „deceniul al doilea”, cum s-ar zice. Incredibil ce repede trece timpul!

Trebuie să mărturisesc că nu aş putea, în cazul unei încercări de prezentare a evoluţiei revistei, să spun cum a fost începutul, pentru simplul motiv că, în avalanşa de informaţie online a acelui moment, am scăpat apariţia acestei noi publicaţii. 

După ceva timp însă, am aflat mai multe despre ea şi am început să o primesc, prin e-mail, la fiecare apariţie. Era deja o revistă bine conturată, cu o structură şi un conţinut de revistă cultural-literară serioasă, la care se adăuga o prezentare grafică remarcabilă. 

Din acel moment şi până acum „Constelaţii Diamantine” a rămas o publicaţie fără scăderi de la un număr la altul sau de la o etapă la alta, dovadă a preocupării colectivului său de conducere de a păstra ştacheta cucerită. Este vizibil faptul că ziarista şi scriitoarea Doina Drăguţ (redactor şef) se implică în realizarea revistei cu toată dăruirea, iar experienţa pe care i-o cunoşteam, de la alte publicaţii, atinge aici cote care demonstrează că deja iubeşte această publicaţie şi o con-sideră ca pe una dintre realizările ce-i vor rămâne mereu aproape de suflet. La fel de notabilă credem că este dedicarea faţă de revistă a poetului şi ziaristului Janet Nică (secretar general de redacţie), amprenta celor doi resimţindu-se în toate caracteristicile revistei. 

Redactorii şi redactorii asociaţi, personalităţi din ţară şi din străinătate, girează, de asemenea, ţinuta generală, dar, în mod deosebit, calitatea este dată de materialele autorilor. 

Remarcăm diversitatea genurilor şi temelor abordate, de la eseu la poezie, de la filozofie la religie, de la memorii la cronici literare. 

Cele 60 de pagini în fiecare lună, ceea ce nu este deloc puţin, sunt realizate de câteva zeci de scriitori (remarcându-se spaţiul generos acordat poeziei), cercetători, profesori, critici literari şi de artă, istorici.

Selecţia pentru ilustrarea revistei, la fiecare număr tot un alt ar-tist plastic, reprezintă, de asemenea, un element potenţator al revistei în ansamblu, dar şi un act de cultură în sine. 

La acest moment aniversar nu ne rămâne decât să îi felicităm pe realizatorii revistei şi să le dorim putere de muncă şi inspiraţie, pentru a putea bucura, mulţi ani de acum înainte, pe cititorii revistei. La mulţi şi frumoşi ani! 

 

Mircea Pospai

preşedintele filialei UZPR „Tudor Arghezi” Craiova 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *