default-logo

KINOdiseea revine la București cu proiecții de excepție

Festivalul internaţional de film KINOdiseea, ediţia a XIV-a, aduce la Bucureşti, între 14 şi 18 septembrie, filme pentru publicul tânăr premiate la festivaluri internaţionale, care vor fi prezentate la Cinema Gloria şi în aer liber, în curtea Cinema Muzeul Ţăranului. „De la prima ediţie din 2009, KINOdiseea – Festivalul internaţional de film pentru publicul tânăr şi-a propus să aducă în atenţia publicului bucureştean cele mai noi filme pentru copii, în premieră în România sau chiar Europa de Sud-Est, producţii apreciate de publicul internaţional şi de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri precum precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu tradiţie, filme cu tematici educative şi sociale, care nu intră în reţeaua clasică de distribuţie”, precizează organizatorii, într-un comunicat transmis AGERPRES.
În 2022, competiţia de lungmetraje KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Muzeul Ţăranului opt filme premiate la Berlinale şi alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum European Film Awards, Annecy International Animated Film Festival, Zurich Film Festival, Brussels Animation Film Festival, Lithuanian Film Awards şi Children KinoFest.
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est. În cele 13 ediţii precedente, festivalul a înregistrat peste 150.000 de participanţi, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Agenția națională de presă AGERPRES se numără printre partenerii media ai evenimentului.
Intrarea la toate evenimentele KINOdiseea este liberă.
Foto: Facebook

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*