◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

ŢARA TUTUROR „POSIBILITĂŢILOR”!

    Crime, violuri, răpiri, agresiuni sexuale, agresiuni fizice, agresiuni verbale, accidente pe fondul consumului de alcool şi droguri, este tot ce poate fi mai odios pentru o societate!

            Este clar că avem mari probleme în ţara noastră!!!

            Cum să nu ne întrebăm noi, oamenii, retoric aş spune, unde este statul? Unde sunt organele lui?  Cine ne garantează siguranţa de zi cu zi? Pentru ce plătim statului taxe şi impozite?

            Toate aceste nenorociri se întâmplă pe fondul vulnerabilizării întregului sistem judiciar, de la poliţistul de probaţiune sau criminalist, procurorul care supraveghează munca de poliţie, până la instanţele de judecată care se pare că înfăptuiesc actul de justiţie în funcţie de „emoţiile” societăţii şi informaţiile de la televizor, nicidecum după lege.

            Observăm în permanenţă cum singura problemă de care este preocupată această naţiune bolnavă este numai şi numai justiţia, în toate formele ei.

            Trăim momente halucinante. Nici nu ştim, ba avem, ba nu avem, ministru la Interne sau Justiţie, interimar la Parchetul General al Românei, cu interimari şi la instituţiile subordonate DNA şi DIICOT, ba azi avem interimar, ba mâine nu avem deloc şi de fiecare dată se apelează la Curtea Constituţională, la cei 9 înţelepţi ai României, de parcă nu avem cultura dialogului. În schimb, Onorata Curte nu face altceva decât ne dă indicaţii de bună funcţionare a instituţiilor, de parcă ar fi nişte arbitri între cele două palate – Cotroceni şi Victoria.

            Opriţi-vă, fraţilor, din a implica instituțiile statului şi buna lor funcţionare în campania electorală!!!

            Cel mai grav dintre toate mi se pare că se face o extraordinar de mare greşeală atunci când se „înfăptuieşte” justiţie la televiziunile de ştiri, unde aşa-zişi jurnalişti de investigaţii îşi dau cu părerea (de altfel, un sport naţional la români) şi pun verdicte fără discernământ şi fără vreo pregătire juridică. Ba au şi tupeul să spună „eu nu sunt jurist, dar cred că bla, bla….”!

            De luni bune agenda noastră este făcută de cei de la Caracal, de unde ni s-au vărsat nişte monstruozităţi ale unui psihopat, un om în stare să facă orice, inclusiv crime, un individ odios, obsedat sexual şi fără reguli de convieţuire normală, care trăia într-o promiscuitate greu de acceptat (este suficient să vezi casa acestui monstru cu chip de om, Dincă pe numele lui).            Este un caz care, după luni bune de investigaţii şi dezbateri televizate, ne duce exact de unde am plecat, la primele fraze de mai sus cu privire la vulnerabilizarea sistemului judiciar şi anume, referitor la cele două fete  care se presupune că au fost omorâte de aceste nemernic, fapte recunoscute prin declaraţiile proprii în faţa organelor judiciare, încă nu avem veridicitatea morţii lor şi nici ADN-uri certe.

            Personal m-am abţinut să am o poziţie în cazul acesta înainte ca organele competente să-şi dea verdictul. Dar constat că, deşi a trecut o lungă perioadă de timp de la apelul disperat la 112 al Alexandrei, încă nu avem certitudini şi nici un verdict ferm.

            Personal, sunt siderat de ce mi-au auzit urechile şi de puzderia de aberaţii s-au spus pe baza acestui caz. Repertoriul lor merge de la moarte şi ardere în butoi a celor două tinere, Alexandra şi Luiza , până la existenţa lor în viaţă, sub tutela unui grup de crimă organizată şi trafic de carne vie, undeva pe reţeaua Italia – Monaco – Tunisia. Ba chiar au fost văzute şi identificate de un jurnalist italian.

            Dumnezeu îi mai înţelege pe aceşti profesionişti aşa-zis criminalişti, specialişti în identificarea ADN-ului, atâta timp cât s-a apelat la FBI-ul din S.U.A.

            Oare s-a prăbuşit sistemul nostru judiciar, sau este în colaps?

            Nu mai avem specialişti care să-şi facă cu adevărat datoria?

            Trebuie să apelăm la alţi specialiști din alte ţări?

            Este oare corupţia atât de mare în ţara asta?

            Avem o disoluţie a organelor statului? Sau poate că politica practicată pe malurile  dâmboviţene distruge statul de drept şi democrația !?!

  Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *