default-logo

O nouă organizație locală de știri pornește cu strângere de fonduri

O organizație independentă de știri din Marea Britanie încearcă să strângă 2.500 de lire sterline printr-o campanie de crowdfunding, pentru a aduce un nou tip de jurnalism în zona sa locală.
Potrivit journalism.co.uk, The Great Central Gazette este o organizație de știri non-profit, cu sediul în Leicester. Modelul de știri a fost inițiat în Marea Britanie de The Bristol Cable, o organizație condusă de membri, dedicată transparenței financiare și organizaționale. S-a lansat în 2014 și a adunat 2.700 de membri, care dețin fiecare câte-o acțiune în companie. Astfel, membrii au un cuvânt de spus în campaniile editoriale, pot fi aleși ca membri neexecutivi ai consiliului de administrație, au un cuvânt de spus în ceea ce privește alocarea resurselor și reprezintă o parte integrantă a veniturilor. Membrii oferă, de asemenea, expertiză valoroasă pentru articole editoriale.
The Cable a început ca o campanie de crowdfunding, strângând 3.344 de lire sterline cu 79 de susținători în 28 de zile. The Great Central Gazette vrea să imite succesul pentru cititorii din Leicester. Ținta inițială de crowdfunding, de 2.500 de lire sterline, va finanța noul site web și o serie de ateliere de lucru anul viitor, unde membrii și non-membrii vor învăța despre alfabetizarea media și abilitățile de jurnalism. Dacă proiectul reușește, o țintă extinsă, de 5.000 de lire sterline, va ajuta la organizarea de evenimente mai mari pentru membri.
Leicester, ca multe zone din Marea Britanie, este deservită de o singură organizație de știri, ziarul Leicester Mercury, și site-ul său de știri, Leicestershire Live.
Co-fondatorul Reece Stafferton afirmă că Leicester are multe subiecte de presă: „Când nu există acea responsabilitate între partide, multe pot rămâne nerelatate. Vrem să punem o lentilă mai atentă în această sferă. Investigațiile trebuie să aibă un impact și atunci când vin soluții din acele investigații, este un jurnalism mai bun”.
Un model de abonament pe niveluri va fi lansat în 2023, la prețuri de 2 lire sterline, 4 lire sterline și 6 lire sterline pe lună, oferind diferite avantaje
Site-ul va fi urmat de ediții print gratuite în 2024, disponibile în centre comunitare, centre de transport sau cafenele locale. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*