default-logo

Colecția Huțulii Maramureșeni din Repedea

Fundația Ucrainenilor Huțuli din România, în parteneriat cu Asociația SINAPTICA – Maramureș, anunță inaugurarea Colecției Huțulii Maramureșeni din Repedea.

            Evenimentul are loc în ziua de 11 noiembrie, ora 13.00, în comuna Repedea, județul Maramureș  și este organizat în cadrul proiectului Colecția Huțulii Maramureșeni din Repedea. Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Realizarea colecției a presupus refuncționalizarea unei foste construcții-anexă și amenajarea acesteia astfel încât să poată găzdui expunerea unor obiecte reprezentative pentru cultura tradițională a huțulilor. De asemenea, în cadrul expunerii sunt prezentate lucrări de artă contemporană, care reflectă peisajele culturale din zona etnografică Valea Ruscovei.

Mai multe despre proiectul „Colecția Huțulii Maramureșeni din Repedea” puteţi afla de pagina web a Fundației Ucrainenilor Huțuli din România  http://www.hutulii.ro/ro/  şi de pe pagina de Facebook a proiectului:https://www.facebook.com/hutulii/ .

M.C.D.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*