default-logo

Dean Baquet, fost editor New York Times: „Audiența jurnalismului de investigație este uriașă”

Dean Baquet, până recent editor New York Times, a punctat importanța jurnalismului de investigație și interesul „uriaș” pe care îl suscită, relatează niemanlab.org,. În cadrul evenimentului Independent News Sustainability Summit, din Austin, Texas, Baquet a vorbit despre planurile sale pentru un program pilot, care va fi lansat la începutul anului viitor, în acest domeniu și care va căuta „reportaje de investigație clasice, simple”.
Bursa este concepută pentru a ajuta instituțiile locale să publice jurnalism de investigație. Poveștile vor fi publicate și în New York Times. Baquet a spus că va vizita redacțiile pentru a ajuta la formarea propunerilor de care este interesat: „Unele dintre cele mai bune material de investigație jurnalistică cu care am fost asociat au început cu o bănuială”.
Jurnaliștii locali, atât liber profesioniști, cât și angajați, pot aplica pentru a petrece un an lucrând la investigații care dețin puterea de a răspunde în comunitățile sau regiunile lor. Poveștile trebuie să aibă o amploare locală, dar solicitanții ar trebui să gândească dincolo de guvernele locale. „Audiența pentru reportajele de investigație este uriașă”, punctează Baquet, care, alături de o echipă de editori, va selecta între 8 și 12 bursieri și le vor acoperi salariile pentru tot anul. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*