default-logo

Ofertă de practică la Ziarul Românesc Germania

Ziarul Românesc Germania (www.ziarulromanesc.de) oferă posibilitatea de practică studenților de la facultăți de jurnalism. În cadrul practicii gratuite online, cei interesați vor putea dobândi cunoștințe despre noile provocări ale jurnalismului online, despre influența Google și a rețelelor de socializare în această activitate, despre selecția, redactarea, publicarea și distribuirea articolelor în mediul online. De asemenea, metodele de măsurare a traficului online și de sporire a audienței.
Provocările la care este expus jurnalistul la o publicație online sunt diferite de cele ale muncii într-o redacție clasică. Cititorul nu mai vine singur la chioșcul de ziare sau la punctul de distribuție a ziarului, ci trebuie abordat online, într-un cadru concurențial format dintr-o ofertă uriașă de informații. Despre toate acestea putem oferi sfaturi prețioase din experiența noastră.
Candidații trebuie să fie în măsură să selecteze, analizeze și redacteze știri, să cunoască principiile de bază ale jurnalismului și să fie la curent, în limite rezonabile, cu actualitatea națională și internațională. Este necesară cunoașterea solidă a limbii române și a limbii engleze și/sau italiene. După stagiul de practică, există posibilitatea unor colaborări pe termen lung cu redacția, în funcție de oportunitățile și posibilitățile de la acel moment.
Cei interesați pot contacta redacția la adresa de email admin@neweuropeanmedia.com.
Ziarul Românesc Germania (ZRG) face parte dintr-un grup de presă înființat în urmă cu peste 20 de ani, care cuprinde acum publicații în limba română destinate comunităților din mai multe țări din diaspora, dar și portaluri în alte limbi (italiană, poloneză, ucraineană, etc).
Ziarul Românesc Germania are misiunea de a informa comunitatea românească din Germania și în general românii din Diaspora, prin publicarea de știri de ultimă oră din Germania, știri din comunitate, știri din România și din diaspora, ghiduri, informații care acoperă toate problemele care privesc viața românilor din străinătate.
Fondatorul și directorul Ziarului Românesc Germania este Sorin Cehan, jurnalist de investigație, cu o mare experiență în presa din diaspora, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Ziarul Românesc Germania face parte dintr-o rețea de presă pentru românii din diaspora, prezentă în mai multe țări europene: Germania – Austria – Spania – Marea Britanie – Italia.
ZRG a fost lansat în 2014 în format online (www.ziarulromanesc.de) și tipărit, cu o frecvență de apariție bilunară, fiind o publicație destinată comunității românești. Cu 15.000 de exemplare pe ediție, ZRG a fost distribuit la biserici, agenţii de transport, magazine cu produse tradiţionale, locuri de întâlnire a comunităţii. ZRG și-a încetat apariția pe hârtie în 2021, toate eforturile redacției concentrându-se acum online.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*