◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

UE mizează pe Africa pentru viitorul „verde”

Este probabil ca Africa să fie cel mai important partener al Europei, deoarece încearcă să-și sporească aprovizionarea cu energie regenerabilă și să treacă la hidrogen verde, a declarat șeful UE pentru climă, Frans Timmermans, pentru EURACTIV, într-un interviu: „Continentul Africa va fi probabil cel mai important partener pentru Europa în ceea ce privește dezvoltarea sectorului energiei regenerabile”.

În timp ce Europa își crește producția internă de energie regenerabilă, va trebui, de asemenea, să privească dincolo de granițele sale pentru a-și asigura nivelurile de care are nevoie. Pentru a ajuta la umplerea decalajului, mulți oficiali din UE se uită către Africa, unde există un potențial ridicat pentru producția de energie regenerabilă – în special energia solară. „Începeți cu proximitatea”, a spus Timmermans, arătând către potențiale parteneriate cu Marea Mediterană și Africa de Nord. Aceasta include planuri de a importa energie electrică regenerabilă din Egipt în Grecia printr-un cablu submarin aflat deja în construcție. Cablul, care are un buget de 3,5 miliarde de euro, va putea transporta 3.000 de megawați de energie, înlocuind 4,5 miliarde de metri cubi de gaze fosile în fiecare an, potrivit Grupului Copelouzos, care dezvoltă proiectul. Marocul este un alt candidat evident pentru o conexiune prin cablu cu Europa, deoarece sectorul de energie regenerabilă al țării este în curs de dezvoltare, a mai spus Timmermans.

Pentru țările mai îndepărtate, el a subliniat rolul pe care hidrogenul îl poate juca în aducerea energiei regenerabile în Europa. Hidrogenul poate fi produs folosind electricitate verde și apoi transportat oriunde este nevoie. „Uniunea Europeană va avea nevoie de mai mult hidrogen verde decât putem produce noi înșine, așa că suntem în căutarea unor țări în care poate fi produs”, a adăugat Timmermans.

Există deja mai multe locuri de colaborare între UE și Africa în ceea ce privește sursele regenerabile, inclusiv parteneriatul energetic UE-Africa, care urmărește să sporească accesul la servicii energetice accesibile și durabile, să sprijine investițiile în energie regenerabilă și să promoveze eficiența energetică pe continent. UE a semnat, de asemenea, un memorandum de înțelegere cu Namibia privind materiile prime critice și hidrogen, care urmărește „să asigure dezvoltarea unei aprovizionări sigure și durabile cu materii prime, materiale rafinate și hidrogen regenerabil pentru a sprijini transformarea verde și digitală a partenerilor. „economii”. În plus, există Parteneriatul UE-Egipt pentru hidrogenul regenerabil, care urmărește stabilirea unei cooperări pe termen lung privind hidrogenul verde pentru a accelera decarbonizarea sistemelor energetice. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *