La sfârşitul acestei săptămâni, la Curtea de Argeş are loc un eveniment istoric.
Controversatul rege al României, Carol al II-lea, care nu şi-a găsit încă, metaforic vorbind, odihna veşnică v-a fi reînhumat alaturi de fiul său, Regele Mihai.
Amintim că, la capătul unei vieţi zbuciumate, monarhul a murit în exil, în Portugalia, în anul 1953. Abia după 13 ani de la Revoluţie s-a reuşit repatrierea osemintelor sale.
Astfel, în urmă cu 16 ani, la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduse două sicrie, cel al regelui Carol al II-lea şi cel al consoartei sale, Elena Lupescu. Primul a fost aşezat, cu titlu provizoriu, într-o capelă mică, asemănătoare unui cavou, din curtea mănăstirii. Al doilea a fost înhumat tot pe terenul aşezământului monahal, dar într-o zonă inaccesibilă publicului. Un loc de veci înconjurat de mormintele unor călugări şi călugăriţe!
Acum, în noua necropolă regală, inaugurată la moartea neprevăzută a Reginei Ana, vor fi aduși și cei doi, Carol al II- lea și Elena Lupescu.
Aici a fost înhumat, între timp, şi Regele Mihai şi au fost amenajate alte locuri de veci în care urmează să fie depuse osemintele Reginei Elena, aflate în Elveţia şi ale Principelui Mircea, care vor fi aduse de la capela Castelului Bran.
Referitor la evenimentul de sâmbătă, arhiepiscopul Calinic Argeşeanul a declarat: „Este firesc ca un rege să îşi doarmă somnul de veci în condiţii corespunzătoare cu rangul pe care l-a avut, alături de tatăl său, de mama sa şi de fiul său”.
Astfel, de comun acord cu Casa Regală, au fost organizate funeraliile de reînhumare a osemintelor lui Carol al II-lea. Sâmbătă, la ora 12, va fi oficiată o slujbă de pomenire în catedrala arhiepiscopală, urmând ca, în cadrul unei ceremonii speciale, sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale regelui exilat şi-n timpul vieţii, şi după moarte să fie aşezat acolo unde se cuvine, în necropola regală cu hramul „Sfântului Arhanghel Mihai